Шикозното комби на Peugeot дебютира в България


17
юни
2019

Новият PEUGEOT 508 SW се предлага в България на цени от 55 546 лева.

Новият PEUGEOT 508 SW пренаписва всички елементи на дизайна в силно конкурентния пазар на комби моделите от сегмент D, черпейки вдъхновение от моделите „шутинг брейк“. Дизайнът на новия PEUGEOT 508 SW е впечатляващ със снижения спортен силует на модела и вратите без рамки. Той представлява перфектно съчетание на спортна елегантност и практичност, осигурявайки щедро пространство за пътниците и голям, леснодостъпен багажник.

Заложена дълбоко в ДНК-то на Марката, отличната ходова част на новия PEUGEOT 508 SW съчетава забележително пътно поведение и перфектен контрол върху движенията на каросерията.

Новият PEUGEOT 508 SW е оборудван с най-новото поколение PEUGEOT i-Cockpit за високотехнологично, привлекателно и елегантно преживяване. Той притежава най-новото поколение системи в помощ на водача в съответствие с новите изисквания на EuroNCAP. В зависимост от версията оборудването включва инфрачервената система Night Vision – Нощно виждане (уникална в сегмента) и адаптивен автопилот в комбинация с асистент за придържане в лентата – истинска стъпка в посока автономно шофиране.

Новият PEUGEOT 508 SW се задвижва от новото поколение двигатели PureTech и BlueHDi (широко оборудвани с технология SCR):

Две бензинови версии с 1,6-литровия двигател PureTech:

  • PureTech 180 S&S EAT8,
  • PureTech 225 S&S EAT8.

Четири дизелови версии с 1,5-литровия и 2,0-литровия двигатели BlueHDi:

  • BlueHDi 130 S&S с 6-степенна механична скоростна кутия,
  • BlueHDi 130 S&S EAT8,
  • BlueHDi 160 S&S EAT8,
  • BlueHDi 180 S&S EAT8.

Всички тези двигатели вече отговарят на стандарта Euro6.d-temp, който предхожда изискванията на стандарта Euro6.d, влизащ в сила от януари 2020, и особено на изискванията за емисиите на азотни оксиди. CO2 емисиите са най-добрите в своя клас и са съобразени с новите технически системи на процедурата WLTP, която търси съответствие между одобрените нива на разход на гориво и нивата при употреба в реални условия.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин