Шефът по разработките на Hyundai: BMW и Mercedes хвърлят пари за безмислени технологии

2409
2017

Постепенно колите се превръщат в компютри на колела – и това е все по-силно изразено с навлизането на автономните автомобили. Според ръководителя по Performance-разработките в Hyundai Алберт Биман клиентите няма да спечелят от тази тенденция. Пред Drive високопоставеният мениджър изказва становището, че луксозни марки като BMW и Mercedes се занимават с технологии, които костват прекалено много пари и време за разработка без да генерират реална полезност.

Биман казва: „Всичко е преди всичко маркетинг. Много неща са направени заради медиите и публичната реклама, за да се демонстира нивото на развитие на технологиите. Но колко хора действително ще ги купят на по-късен етап?“ Тук мъжът визира „тъпите“ (според него) камери, които „сканират“ пътя и в зависимост от това адаптират окачването. Бившият шеф на BMW M отбелязва, че Genesis G90 не използва въздушно окачване и има „малко по-тежка“ платформа от високоякостна стомана. Въпреки това корейският модел „успява да победи S-класата в лосовия тест на Consumer Reports. Ние почти надминаваме и BMW без всичките сложни технологии.“

Отказът от тях бил свързан и със стремежа за издръжливост в дългосрочен план. Именно затова колите на Hyundai изминават по 30 000 км в тестовия център Намянг, допълнително към 10-те хиляди на Нюрбургринг.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин