Шефът на Michelin стана ръководител на Renault

2701
2019

На 24 януари от 10 ч. се състоя заседание на борда на директорите на Renault под председателството на Филип Лагайет, главен независим директор.

Бордът взе под внимание оставката на настоящия председател и Главен изпълнителен директор. Бордът похвали постиженията на Алианса в стремежа да се превърне във водещ световен производител на автомобили.

Бордът на директорите реши да въведе нова управленска структура в Renault и по този начин да раздели функциите на председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор.

В допълнение към всички традиционни функции, новият председател на борда на директорите на Renault ще трябва да оцени и, ако е необходимо, да промени управлението на Renault, за да гарантира прехода към новата структура. Той ще представи пред борда на директорите своите предложения за развитието на управлението преди следващото общо събрание на акционерите.

В допълнение бордът на директорите на Renault желае да ръководи активно дейността на Алианса и решава да предостави на своя председател пълната отговорност за управлението на Алианса от името на Renault, в сътрудничество с главния изпълнителен директор.

В това си качество председателят на борда на директорите на Renault ще бъде основно лице за контакт за останалите партньорите в Алианса по въпроси относно организацията и еволюцията на Алианса. Той ще представя пред борда на директорите всяко ново предложение на Алианса, което счита за полезно за бъдещето на Renault. Той ще бъде основният представител на Renault в органите за управление на Алианса и в Nissan, когато Renault има право на предложение.

Главният изпълнителен директор ще координира дейността на компанията в оперативната област под ръководството на председателя.

Бордът номинира Жан-Доминик Сенар, бивш шеф на Michelin, за нов член и го избра за председател. По предложение на Сенар бордът назначи Тиери Болоре за главен изпълнителен директор.

Бордът изразява увереността си в новото ръководство и му желае успех в начинанието.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин