Шефът на Italdesign: „Заедно с Audi и Airbus създаваме пасажерски дрон“

1305
2019

AUTO BILD: Дълги години бяхте асистент на Фердинанд Пийх и сте имали поглед отгоре върху концерна. Как е да ръководиш малко дъщерно дружество?
Асталош: Аз работя от 30 години в концерна VW, а досега не ми е било толкова забавно и интересно.

Вие ръководите Italdesign от три години. Какво се промени? Кое е различното в действията Ви от преди?
След като VW пое фирмата, бяха разработени няколко шоуавтомобила, които бяха далеч от действителността. Извън концерна VW почти нямаше разработки. Искам в бъдеще да отворя фирмата за другите производители.

Няма ли да възникне проблем с поверителността? Все пак фирмата Ви е част от концерна Volkswagen…
Напротив. Всички клиенти ще се възползват от опита, който имаме с VW. Между проектите ни са изградени китайски стени – всеки клиент може да ни посети по всяко време и да ни инспектира. Всички данни се съхраняват отделно на различни сървъри. За съжаление през последните години италианските фирми за дизайн на каросерии извървяха тъжен път: Bertone фалира, Pininfarina години наред работеше на загуба и бе продаден в Индия.

Как вървят нещата с Italdesign?
Ние сме добре. Печелим и инвестираме в производството на спортни автомобили и нова мобилност.

Какво конкретно планирате за следващите години?
При спортните автомобили ще пуснем откритата версия на Zerouno. Също така работим над създаването на пасажерски дрон с Audi и Airbus. Новата мобилност само за богатите едва ли ще бъде приета. Затова оставаме стъпили здраво на земята със зарядни станции за електрически велосипеди и съвсем нови транспортни концепции.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин