Шефът на Italdesign: „Заедно с Audi и Airbus създаваме пасажерски дрон“


13
май
2019

AUTO BILD: Дълги години бяхте асистент на Фердинанд Пийх и сте имали поглед отгоре върху концерна. Как е да ръководиш малко дъщерно дружество?
Асталош: Аз работя от 30 години в концерна VW, а досега не ми е било толкова забавно и интересно.

Вие ръководите Italdesign от три години. Какво се промени? Кое е различното в действията Ви от преди?
След като VW пое фирмата, бяха разработени няколко шоуавтомобила, които бяха далеч от действителността. Извън концерна VW почти нямаше разработки. Искам в бъдеще да отворя фирмата за другите производители.

Няма ли да възникне проблем с поверителността? Все пак фирмата Ви е част от концерна Volkswagen…
Напротив. Всички клиенти ще се възползват от опита, който имаме с VW. Между проектите ни са изградени китайски стени – всеки клиент може да ни посети по всяко време и да ни инспектира. Всички данни се съхраняват отделно на различни сървъри. За съжаление през последните години италианските фирми за дизайн на каросерии извървяха тъжен път: Bertone фалира, Pininfarina години наред работеше на загуба и бе продаден в Индия.

Как вървят нещата с Italdesign?
Ние сме добре. Печелим и инвестираме в производството на спортни автомобили и нова мобилност.

Какво конкретно планирате за следващите години?
При спортните автомобили ще пуснем откритата версия на Zerouno. Също така работим над създаването на пасажерски дрон с Audi и Airbus. Новата мобилност само за богатите едва ли ще бъде приета. Затова оставаме стъпили здраво на земята със зарядни станции за електрически велосипеди и съвсем нови транспортни концепции.

Още по темата

Card image cap
Кой какво е изобретил?

14
дек.
2017

Този въпрос обикновено става повод за дискусии - както сред професионалните кръгове, така и сред приятели, събрали се на чаша бира и сладки приказки... След погледа, който хвърлихме в автомобилните архиви се оказа, че някои изобретения са доста по-стари, отколкото повечето хора са склонни да предполагат

Card image cap
Първи впечатления – Range Rover Evoque Cabrio

18
мар.
2016

Луксозен, скъп, открит –Range Rover Evoque Cabrio е специален автомобил в много отношения. AUTO BILD го тества за първи път!

Card image cap
BMW X3 минава на ток

22
мар.
2018

До две години SUV-ът ще получи електрическа модификация

Card image cap

В последния брой:

Архив >