Шефът на Audi Дюсман: „Не е редно да продължава подпомагането на автомобилната индустрия“


5
ян.
2021

Шефът на Audi Маркус Дюсман се обяви миналата седмица за край на държавната помощ за автомобилния бранш. Автомобилният мениджър заяви, че неговата фирма е регистрирала десет процента загуби и няма печалба. „Това не е приятно, но ще го преживеем“, каза Дюсман. Той например е загрижен за културния бранш, където положението било „трагично“. „Когато няма концерти и не се продава бира, всичко ще загине“. Колко магазини бяха принудени да затворят – това е много болезнено“, каза мениджърът на Audi.

През тази година Дюсман възнамерява да се откаже от някои от постовете си в концерна

Освен позицията на шеф на Audi Дюсман е член на управителния съвет за разработка и шеф на отдела за софтуер на концерна Volkswagen, като освен това е Надзорните съвети на Lamborghini и Ducati. Големият брой задачи „достига до границите му“, заяви мениджърът, който смята да се откаже от някои от позициите до средата на 2021 г.

По отношение на преследването от страна на Audi и Volkswagen на Tesla по отношение на автономните автомобили Дюсман сподели, че през втората половина на десетилетието германският концерн ще изпрати по пътищата автономно движещи се автомобили. Първоначално автономното шофирането ще е възможно по магистралите, тъй като условията в градовете са по-сложни. „През 2040 г. автомобилите в Швабинг ще се движат автоматизирано“, заяви шефът на Audi.

Дюсман каза, че Volkswagen и Audi имат да наваксват спрямо Tesla по отношение на компютрите и софтуера. Шефът на Audi заяви, че концернът от Волфсбург все пак е огромна машина и когато реши нещо, то наистина става реалност. Но за целта от Volkswagen ще трябва да положат усилия.  

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >