Шест Оскар-а за Mad Max: Fury Road

Постапокалиптичният филм Mad Max 4: Fury Road спечели шест от престижните награди

2902
2016

And the winner is: Mad Max! Четвъртата част на постапокалиптичната сага обра цели шест Оскар-а – за костюми, за грим, за монтаж на видеоматериал, за звуков монтаж, за звуково миксиране и за продуктов дизайн. За последното роля играят бомбастичните автомобили на главорезите и другите герои – например тунинговани като танк камиони, пустинни коли с ракетни установки и т.н.

Режисьорът Джордж Милър има идея за четвърта част на „Лудия Макс” още от 1985 г. Лентата беше разпространена в киносалоните през пролетта на тази година – и събуди огромен интерес сред автомобилните почитатели. Всъщност филмът не е нищо повече от една безкрайна битка със странни возила, зад волана на всяко от които ще очаквате да видите Сатаната.

Сюжетът не е нещо особено, но е продължение на историята в третата част от 1985-а с участието на Мел Гибсън. Ексченгето Макс Рокатански (Том Харди) бяга от лошите заедно с цяла група. Тя се опитва да се отскубне от преследвачите си с брониран камион с полуремарке. Както се очаква, бушува истинска война за живот, жени и гориво.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин