/ Чудовищните руски всъдеходи

Чудовищните руски всъдеходи

В руската тайга често закъсват дори и класически всъдеходи. Тогава се налага да дойдат чудовищните машини на Trekol!

Ползва ги руската полиция, както и пожарникарите и гражданска защита: чудовищните всъдеходи с огромни балонни гуми, които продължават да се движат дори и когато Mercedes G-клас, Land Rover Defender и Toyota Land Cruiser закъсат. В руската тайга има необходимост от подобни екстремни машини – заради огромните блатисти местности с дълбоки езера, недостъпни гори и реки, както и много сняг през зимата. Затова само двойното задвижване, блокажите на диференциалите и лебедката не са достатъчни.

Всичко започнало с гумите

Затова преди повече от 20 години Trekol започва да разработва специални комплекти гуми за популярните руски 4х4 автомобили. Те позволявали не само преодоляването на почти невъзможни препятствия, но и не допускали потъването в снега и позволявали на всъдеходите да плуват. Освен това налягането на въздуха можело да бъде намалено дотолкова, че теглото на автомобила да бъде разпределено върху много по-голяма площ – и то до такава степен, че човек не получавал наранявания, ако бъде прегазен от всъдеход с гуми на Trekol. След гумите дошли и окачванията и трансмисиите, междувременно фирмата, разположена близо до Москва, вече конструира и собствени автомобили.

Отдолу се крие стар познат

Основното техническо изискване пред всестранните таланти от „Дивия Изток“ на Русия било: колкото по-просто, толкова по-добре. Защото все някога нещо се поврежда. Затова е важно водачът бързо и лесно да може да ремонтира автомобила си. Особено когато навън температурите са от опасните за живота минус 40 градуса. Затова техническата база на много от машините на Trekol е UAZ Hunter, модернизирана версия на познатия военен високопроходим автомобил UAZ 469. Със своите 115 дизелови респективно 130 бензинови конски сили Hunter не е нито бърз, нито икономичен. но издържа, дори и с 6 гуми. Между другото, това се дължи и на факта, че Trekol не повишават значително серийното тегло на автомобилите. Стратегията им е: олекотена конструкция.

За събиране на части от ракети

Когато се вгледате по-внимателно в снимките на производителя, ще разберете колко популярни са продуктите на Trekol. Белият автомобил е на полицията, червеният е противопожарен. Триосният 39294 е предназначен за експедиции в непроходими планински местности или районите с дебела снежна покривка. Дори и руските космически служби ползват машини на Trekol, за да събират изгубени части от ракети. В галерията можете да видите основните версии на Trekol.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин