ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ 6/2022 НА AUTO BILD:

1606
2022

ФАЛШИВО, НО КРАСИВО

МИНАЛАТА СЕДМИЦА ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ ВЛЮБИХ… В електромобил! И знаете ли защо? Защото при шофиране той създава усещане като някой от онези бензинови зверове, които окачвах по стените в детската си стая! И именно това имагинерно чувство, постигнато горе-долу по същия начин като в компютърна игра, накара сърцето ми да се разтупти. Да, знам, че не е истинско – но в сегашния виртуален свят, в който дори любовните емоции са „имплементирани“ в мобилен телефон, явно и това трябва да бъде достатъчно. Чудите се кой е електромобилът? Става въпрос за Porsche Таycan Turbo с 680 конски сили – от които буквално ви заболява глава при рязко ускорение. Но и това го има в любовта… Повече за емоциите от Porsche Road Tour 2022 ще разберете на следващите страници.

МАСИВЕН И МАСИВНО СКЪП

Третото поколение на Range Rover Sport идва с техниката на големия Range. Разгледахме го

НАИСТИНА ВНУШИТЕЛЕН: ТРЕТИЯТ RANGE Rover Sport изглежда така, сякаш идва от благородна тунинг фирма. Особено когато е оборудван с поръчващите се за първи път 23-цолови джанти. Шефът на управата на Jaguar Land Rover Тиери Болоре иска да позиционира марката по-високо; третото поколение на Range Rover Sport следва този план. 4-цилиндрови мотори? Вече няма да има Range Rover Sport с по-малко от 6 цилиндъра. Базовата цена на базовия D250 се увеличава с почти 40 000 лв. до 178 350 лв. Така се създава дистанция спрямо Velar.

Лек и апетитен!

M GmbH празнува и показа M4 CSL. 550 к.с., много карбон и лимитирано производство

COUPÉ, СПОРТ, ЛЕКА КОНСТРУКЦИЯ. Или съкратено на немски: CSL. Баварските инициали за спортни Сoupé-та с гаранция за удоволствие празнуват след BMW 3.0 CSL (1971) и M3 CSL (2003) третия си модел с M4 CSL за 50-ия юбилей на M GmbH. „C“ сега означава Competition, но това няма значение, стига спортът и леката конструкция да са запазени.

РАЗБИВАЧЪТ НА СЪРЦА

От стилна Alfa Romeo Tonale трябва да направи фурор при компактните SUV-ове. На първия тест ни липсваше типичният за марката спортен дух

ШЕСТ ГНЕВНИ ФАРА, УНИКАЛНИТЕ джанти с дизайн „телефонна шайба“ и няколко малки италиански знаменца: нищо чудно, че хората от Alfa толкова се гордеят с новия си Tonale. Още повече че SUV-ът от компактния клас е убедителен и отвътре. Той е изключително съвестно изработен, притежава фини повърхности и изпълнени с любов детайли като тапицирани рамки на прозорците.

ЕДНА ГОЛЯМА, КЛАСИЧЕСКА MAZDA…

Mazda CX-60 се появява с много фина техника и с класически форми

MАZDA ВЪРВИ ПО СОБСТВЕНИ ПЪТИЩА. С MX-5 те преоткриха роудстъра, дълго време залагаха на ванкеловия двигател и със Skyactiv X и много специалното му запалване има двигател, какъвто никой друг няма. И сега, във време, в което повечето автомобилни производители залагат на електромобили, точно сега Mazda пуска изцяло нова платформа. С надлъжно разположени двигатели – двигатели с вътрешно горене – и задно задвижване, в зависимост от версията и с двойно.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин