Челопеч стана домакин на автомобилно състезание за хора с увреждания

1209
2022

През изминалия уикенд се проведе състезание с автомобили за хора с увреждания „Животът е движение“. Инициативата е на БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА РЕКРЕАЦИЯ, ИНТЕГРАЦИЯ И СПОРТ и Съюза на Българските автомобилисти и се реализира  с подкрепата на инж. Алекси Кесяков, кмет на община Челопеч.

15 участници от цялата страна застанаха на старта в две групи – стандартни автомобили и автомобили специално пригодени за хора с увреждания. Състезателите изминаха етап от 60 км от София до Челопеч по предварително зададена средна скорост и ограничена максимална скорост. Движението и резултатите на всички участници се проследяваха на живо чрез иновативната тракинг система на Race Tracking, която вече две години успешно се ползва в офроуд състезанията.

Финалът на етапа бе в новият  парк „Корминеш“ в Челопеч. В следващите два етапа от състезанието, участниците преминаха  майсторско управление между конуси, като резултатите се добавиха към тези от прехода за средна скорост.

След успеха на пилотното издание на рали „Животът е движение“ всички участници очакват следващото събитие през 2023 година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин