Челни позиции за Hyundai Off-Road Racing Team във временното класиране на рали „Гърция”

Hyundai Santa Fe T1 изведе българския екипаж на второ място в своя клас във временното класиране след втори състезателен ден

0506
2016

Съботният състезателен ден от втори кръг на Източноевропейския шампионат „Баха” в Гърция, донесе успех на българския екипаж Цветомир Иванчев и Ивайло Николов. Родният тандем от Hyundai Off-Road Racing Team успя да се изкачи във временното класиране и финишира със своя Santa Fe T1 на второ място сред автомобилите. В генералното класиране тандемът се нарежда на четвърта позиция и увеличава разликата с опонентите си.

В етапи с дължина от 400 км, водачеството се сменяше постоянно, като Дончо Цанев и Ива Бонева стигнаха до второто място в генералното класиране, а тандемът Николай Гочев/Тодор Христов спечели етапна победа. Екипажът Гергов и Колев получи наказание и изгуби добрите си позиции, а отборите Русев/Трифонов и Чолаков/Жеков продължават, въпреки техническите си проблеми.

Неделният състезателен ден е с дължина 200 км, разделени в три етапа, в района на Преспанските езера, като разликите при лидерите в началото на класирането са в рамките на 5 до 7 минути. Родните екипажи продължават оспорваната борба по трасетата със своите опоненти и ще се борят за призови места за българския флаг.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин