Чаена церемония с Rolls-Royce Phantom… в Доброславци

1407
2019

Слон в порцеланов магазин или по-скоро порцеланова чаша в претъпкана клетка със слонове? Честно казано, вече не зная коя точно бе първата ми асоциация, когато се появи възможността да тестваме Rolls Royce Phantom в България. Аз пътувам всеки Божи ден с автомобил от среден клас из столицата, през все по-тесните улици, заради издуващите се, често двойни колони от паркирали автомобили, прелитам над бездни с размер на лунни кратери, опитвам се да не изчезна в някоя черна дупка, разтворила жадна паст вследствие на откраднат капак на канализационна шахта, старая се да не се ядосвам прекалено, щом на червен светофар някой хубавец ме изпревари през лентата за насрещно движение и залепи стоповете си за моите фаровете, за да може да изфучи преди мен през кръстовището. Вечер пък паркирам в гараж, изграден по БДС, чиято врата не мога да затворя, защото муцуната на автомобила ми стърчи извън него.

И сега да се потопим в целия този хаос с един почти двойно по-дълъг Rolls Royce Phantom, чиято цена надхвърля 1 милион лева. Посягам към калкулатора да изчисля, колко ли излизат застраховките „Каско“ и „Гражданска отговорност“ само за един ден, и ме избива студена пот… Уффф! Нека си направя първо един чай. Чай? Еврика! Точно така! Ще изведем аристократичния „британец“ извън София, за да му покажем, че и ние можем да правим хубав чай. Освен че от Витоша по-високо нема… Тръгваме към чаената база на „Биопрограма“ в село Доброславци.

Един от големите парадокси на нашето ежедневие е фактът, че по време на силни горещини именно горещите напитки носят най-ефективната прохлада на организма. Закачката си е чиста проба физика. Ако си сипете ледено питие, организмът инстинктивно отделя допълнителна топлина. В обратния случай, щом поемете гореща напитка, температурата на кръвообращението ви автоматично се снижава. Този ефект е особено силен, ако си направите чай от мента или маточина. Един вид естествен климатик за организма.

Рали-шампион в заслужена почивка: Дали Екатерина Стратиева би се състезавала с този Rolls? Ще научите от нашето видео в Мрежата

Не мислете, че съм се отплеснал от темата. Същия парадокс изпитахме заедно с рали шампионката Екатерина Стратиева, щом потеглихме с нашия тежащ почти 3 тона Phantom от комплекса на M Car в квартал „Хладилника“. Иначе тесните улички изведнъж ни се видяха широки, автомобили и пешеходци се отдръпваха с респект, даваха ни път и нерядко изваждаха мобилния си телефон, за да ни снимат. Моторист в черно рокерско яке дори ни задмина четири пъти, за да направи поредица от кадри на движещия се елегантно по софийските павета Rolls.

Информация от извора: Франк Тиман от Rolls Royce ни разкрива къде са скрити вълшебните бутони на Phantom

И фантомна виртуална разходка…

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин