Цече наследява Гон

Европейските автомобилни производители ще имат нов президент на своята асоциация догодина – шефът на Daimler Дитер Цетше ще наследи ръководителя на Renault-Nissan Карлос Гон на отговорния пост


8
дек.
2015

Шефът на Daimler Дитер Цече ще стане президент на Европейската асоциация на автомобилните производители АСЕА oт следващата година. Управителният съвет на Асоциацията, който се състои от шефовете на европейските автомобилни производители, е избрал Цече още през миналата седмица, но информацията беше изнесена официално днес (8-ми декември) в Брюксел. Цече ще дойде на мястото на шефа на Renault-Nissan Карлос Гон (вдясно), който беше лидер за 2015-а. Цече вече е оглавявал АСЕА – през 2010 и през 2011 г. Председателството на организацията е на ротационен принцип между оглавяващите различните производители.

Вероятно сред най-сериозните предизвикателства пред АСЕА ще бъдат проблемите около скандала с VW – чиито последствия още не могат да бъдат предвидени. За Цече приоритет за следващите години било намаляването на емисиите от въглероден диоксид и подобряването на качеството на атмосферния въздух. Освен това трябвало дa се проправи пътят за автономните и свързаните автомобили.

 

Още по темата

Card image cap
Сравнение на Plug-in хибриди: Hyundai Ioniq срещу Toyota Prius

11
юли
2017

Това са хибридни модели, които могат да се зареждат от контакта. Новият Hyundai Ioniq Plug-in предизвиква пионера Toyota Prius. Възможно ли е икономията и чистата съвест да доставят удоволствие?

Card image cap
Новата СХ-5: по-агресивна и по-спортна

16
ное.
2016

Mazda пуска на пазара новия CX-5. Дизайнът на успешния японски SUV е станал по-агресивен, промени има и по техниката

Card image cap
Цената на дизела в Германия падна до 98 цента

7
дек.
2015

Водачите на дизелови автомобили (поне в Германия) трябва да почерпят: според актуалната статистика на ADAC цената на дизела по бензиностанциите в Северна Германия масово се e понижила до 98 цента (1,92 лева)!

Card image cap
Porsche пуска дълга версия на Panamera

10
ное.
2016

С по-добро оборудване и удължено междуосие Porsche Panamera Executive се превръща в шофьорска лимузина

Card image cap

В последния брой:

Архив >