Цече наследява Гон

Европейските автомобилни производители ще имат нов президент на своята асоциация догодина – шефът на Daimler Дитер Цетше ще наследи ръководителя на Renault-Nissan Карлос Гон на отговорния пост

0812
2015

Шефът на Daimler Дитер Цече ще стане президент на Европейската асоциация на автомобилните производители АСЕА oт следващата година. Управителният съвет на Асоциацията, който се състои от шефовете на европейските автомобилни производители, е избрал Цече още през миналата седмица, но информацията беше изнесена официално днес (8-ми декември) в Брюксел. Цече ще дойде на мястото на шефа на Renault-Nissan Карлос Гон (вдясно), който беше лидер за 2015-а. Цече вече е оглавявал АСЕА – през 2010 и през 2011 г. Председателството на организацията е на ротационен принцип между оглавяващите различните производители.

Вероятно сред най-сериозните предизвикателства пред АСЕА ще бъдат проблемите около скандала с VW – чиито последствия още не могат да бъдат предвидени. За Цече приоритет за следващите години било намаляването на емисиите от въглероден диоксид и подобряването на качеството на атмосферния въздух. Освен това трябвало дa се проправи пътят за автономните и свързаните автомобили.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин