/ Цените на новия Volkswagen ID.3 стартират от 89 398 лева

Цените на новия Volkswagen ID.3 стартират от 89 398 лева

0512
2022

Volkswagen ще представи официално новия ID.3 през следващата пролет. Мисията на второто поколение на ID.3 е да се превърне в най-новата глава историята на успеха на моделното семейство ID. Към днешна дата до клиенти по целия свят вече са доставени над половин милион автомобила от ID. семейството, използващи основата на модулната конструктивна архитектура за модели с електрическо задвижване (MEB). Към настоящия момент ID.3 се произвежда в германските заводи на марката в Цвикау и Дрезден. През следващата година обаче мрежата от производствени мощности ще бъде разширена с присъединяването и на основния завод на Volkswagen във Волфсбург. Тази стъпка цели да отговори на нарастващото потребителско търсене на автомобили с изцяло електрическо задвижване в компактния клас.

„Новият ID.3 отразява нашия траен ангажимент по отношение на качеството на изпълнението, дизайна и екологичната устойчивост. Новият дизайн демонстрира зрялост, а качеството на използваните в интериора материали бе значително повишено“, посочва Имелда Лабе, отговорен за продажбите, маркетинга и следпродажбено обслужване член на управителния съвет на Volkswagen. В процеса на създаване на обновената версия, развойният екип е отчел голяма част от предложения от клиентите на марката с цел да подобри качествата на продукта и да обогати съдържанието на стандартния пакет оборудване: „Изискванията на нашите клиенти винаги са били и ще останат на първо място и във фокуса на нашето внимание. Ето защо ние се вслушваме внимателно и се концентрираме върху адаптацията на нашата продуктова гама към техните желания“, добави Лабе.

Новият ID.3 е оборудван с последно софтуерно поколение, което повишава системната ефективност и може да се актуализира ОТА (over-the-air) чрез мобилната мрежа за пренос на данни. Наред с това стандартният пакет оборудване е значително обогатен и вече включва екран с диагонал 12 инча (30,5 сантиметра) на арматурното табло, подвижен под на багажното отделение и централна конзола с две поставки за напитки.

Редица функции като Plug & Charge и съобразеното с изискванията на електромобилите интелигентно планиране на маршрута EVRP (Electric Vehicle Route Planner) правят пътуването и зареждането на новия ID.3 още по-леко и удобно. В обновения ID.3 инженерите на Volkswagen са внедрили и последното поколение напълно интегрирани асистиращи системи, като особено ярки примери в тази насока са допълнително предлаганата система за асистирано движение Travel Assist с данни от рояка (Swarm Data) и системата за асистенция при паркиране Park Assist Plus с функция за запаметяване.

„Част от мисията на марката Volkswagen е да предлагаме най-съвременни технологии и нововъведения във всички наши модели, включително тези в компактния клас, и ID.3 е ярък пример в тази насока. По отношение на новите системи за комфорт и асистенция на водача например, ние предприемаме следващата стъпка напред по пътя към високоавтоматизираното шофиране с използването на данни от рояка (Swarm Data) при най-новото поколение на “Travel Assist“, отбелязва отговорният за развойната дейност член на управителния съвет на марката Volkswagen Кай Грюниц. От осми декември клиентите на марката в България могат да направят поръчка на фабрично конфигурираните модели Life, Business, Style, и Tour. Базовата цена на ID.3 Life е 89 398 лв. с ДДС. Поради очаквания голям потребителски интерес се предвижда клиентите, които направят своите поръчки сега, да получат своя нов ID.3 от четвъртото тримесечие на 2023 година нататък.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин