Цените на новия Duster вече са известни


13
окт.
2017

Броени дни след информацията, че новата Dacia Duster ще бъде представена за първи път в България по време на автомобилния салон,  предварителните поръчки за модела са вече отворени. Цените за България започват от 21 990 лева за версията с 1,6-литров атмосферен двигател със 115 к.с., ръчна трансмисия и предно задвижване. В тази цена влизат шест въздушни възглавници, система за подпомагане потеглянето по наклон, както и радио с Bluetooth и USB, но не и климатик. Той идва в следващото ниво (от 25 990 лв.), а най-евтината дизелова модификация излиза 27 690 лв. (90 к.с., 4х2). Най-мощното изпълнение е ТСе със 125 к.с. (от 33 690 лв.).

Новият Duster е първият модел на Dacia, който предлага автоматична климатична система. С пет вентилационни отвора (три по средата и по един във всеки край на арматурното табло) студеният или топъл въздух влиза по оптимален начин в купето. Климатичната система е модернизирана за употреба в по-топли климатични условия.

Новият Duster вече се предлага с безключов достъп – технология, която се използва и тества от няколко години в цялата Groupe Renault. Тази ергономична система отваря автоматично всички врати, когато водачът се доближи до автомобила, и предлага дистанционно заключване (допълнено със звуково потвърждение) при отдалечаване автомобила. Не се налага водачът да изважда ключа от джоба си, за да стартира двигателя, тъй като това става чрез старт/стоп бутон.

Новият Duster се предлага и с Предупреждение за сляпата зона (BSW). Четири ултразвукови сензора, разположени във всеки ъгъл на автомобила, засичат всички останали автомобили, включително мотоциклети и камиони, приближаващи отзад или отстрани. Предупредителна светлина мига в страничното огледало, ако е засечена опасност.

Сред стандартното оборудване на най-високото оборудване Prestige са включени:

  • 17″ алуминиеви джанти Maldive
  • Автоматичен климатик
  • Заден паркинг сензор
  • Камера за заден ход
  • Аудио-навигационна система Media Nav Evolution със 7″ сензорен екран, радио с управление от волана, USB, AUX, Bluetooth и аудио стрийминг; Карта на България с 99% покритие
  • 4×4 monitor – система, предоставяща информация за позицията на автомобила върху терена + компас (само за 4х4 версии)
  • Подгряване на предните седалки

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин