Цели 16 антени в новия Seat Leon

0207
2020

Само една проста антена за УКВ – това беше едно време. За да контактуват с външния свят, днешните автомобили се нуждаят от голям брой антени

  1. Най-доброто място за антени по правило е покривът. При модерните автомобили обаче различни антени са със скрит монтаж – например в дръжките на вратите, задното стъкло или в някоя от броните.
  2. Радиото трябва да може да хваща сигнал както по аналогов, така и по дигитален път (DAB). Само за тази цел например Seat Leon разполага с пет антени, а общо в компактния модел са поставени общо 16.
  3. WLAN и Bluetooth – по този начин пътниците могат да се свързват с инфоразвлекателната система, хендсфри устройството или да използват WLAN точка за достъп; необходимите за всички тези функции антени са разположени в кокпита.
  4. Антените за мобилни мрежи обикновено са поставени на няколко различни места, при Seat Leon например – и в арматурното табло.
  5. Други антени служат за приемане/предаване на сигнал за GPS-a, централното заключване, алармата или дистанционно управляемата печка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин