Хитовете на IAA 2021

0609
2021

AUTO BILD продължава да ви показва кулминациите от автомобилното изложение IAA 2021 в Мюнхен:

С i Vision Circular BMW ни показват представите си за подчертано екологичен автомобил.

VW ни дава насока със студията си VW ID.Life, как ще изглежда бъдещия базов модел на марката. Цената му ще е около 40 000 лв.

От Швейцария идва електрическата Isetta Microlino – тежащият само 450 кг модел има мотор с 20 к.с. и може да измине до 200 километра.

EQS 53 е първият електромобил на AMG, който ще бъде произвеждан в голяма серия. Разбира се с подобаваща мощност: до 761 к.с. и с максимален въртящ момент от над 1000 Нм.

Mercedes ни показва с близката до серийно производство концепция EQG, как ще изглежда електрическата G-класа. Най-голямата промяна по отношение на външния вид е затворената радиаторна решетка.

Renault показа на IAA новия Megane E-Tech Electric –новият кросоувър е с дигитален интериор, мощност до 218 к.с. и пробег до 470 километра.

Mercedes-AMG ще покаже и първия хибрид на марката – GT 63 S E Performance. Това е и най-мощният сериен модел на концерна от Щутгарт. Системна мощност: 843 к.с.

Освен това Mercedes ще ни дадат насока и за първия електрически Maybach. Concept EQS е с лога на Maybach и пробег от 600 километра.

Geely и Mercedes показаха в Мюнхен студията на планирания SUV на Smart. Цените ще са на нивото на тези на VW ID.3, тоест от около 60 000 лв.

Genesis, благородната марка на Hyundai, ще покаже в Мюнхен нов електромобил: кросоувърът GV60 с техника на Ioniq 5.

Porsche показа Mission R в Мюнхен. Двата електромотора на модела разполагат в режим „Qualifier“ с до 1088 к.с. А външният вид на Mission R прилича на този на Cayman, който след 2 години ще получи изцяло електрически наследник.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин