Хиперелектромобилът на Pininfarina за 4 млн. лева


12
дек.
2018

Battista – така се казва дизайнерският прототип на хиперавтомобилa с електрическо задвижване на Pininfarina. Името е избрано в чест на основателя на производителя на каросерии Батиста „Пинин“ Фарина, който някога е мечтаел да създаде автомобил, носещ името му. 90 години по-късно тази мечта ще се превърне в реалност. От 2020 Pininfarina Battista ще бъде пусната на пазара на цена около 4 млн. лева. Доскоро се спекулираше, че автомобилът ще бъде с марката на други производител, но откакто през 2016 Mahindra погълна Pininfarina, италианците разработват свой собствен модел.

Battista ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2 сек, от 0 до 300 – за 12, а максималната й скорост ще бъде 400 км/ч. През 2020 обаче това далеч няма да бъде единственият електромобил с подобни показатели – защото на пазара ще бъдат също Tesla Roadster и Rimac Concept 2.

Освен в Камбиано, където е италианската централа на марката с 10 служители, по Pininfarina Battista работят още 10 души в германското поделение на компанията в Мюнхен. До 2020 Pininfarina ще вдигне броя на служителите си до oбщо 600.

Още по темата

Card image cap
Три патрула „проспиват“ сигнал за агресивен водач?

31
юли
2017

С активното навлизане на социалните мрежи случаите на агресия на пътя стават все по-честа тема

Card image cap
Германия подари 12 Great Wall-a на „Гранична полиция“

14
дек.
2016

Всичките пикапи Steed 5 са българско производство

Card image cap
30 години Insider: Завръщане в бъдещето

4
авг.
2016

Всяка седмица AUTO BILD разкрива част от бъдещето на автомобилите. Благодарение на добрата вътрешна информация обикновено познаваме какво ще се случи. Но за последните 30 години се е случвало и да се проваляме в прогнозите си…

Card image cap

В последния брой:

Архив >