Хибридното CR-V и спортното HR-V: акцентите от Honda на Автосалон София


4
окт.
2019

CR-V Hybrid, HR-V Sport, CB500F и CBR650R са звездите на щанда на Honda по време на Автомобилен салон София 2019. Продажбите на спортния мотоциклет започнаха в края на август и той е абсолютната премиера на изложението. Хибридната версия на CR-V и HR-V Sport са сред новостите, които марката ще представи на автомобилния форум на България. Общо 7 автомобилни и 9 мотоциклетни експоната е предвидила за събитието компанията Бултрако АД, официален представител Honda у нас. Марката заема традиционния си щанд №2.3 в зала 2 върху площ от почти 320 кв. м. Посетителите на шоуто ще открият там пълната гама на Honda – обновения Jazz, десетата генерация на Civic във версии хечбек и седан, фейслифта на HR-V и бензиновата версия на световния бестселър CR-V, чието ново поколение вече е налично и в 7-местна конфигурация.

Новият CR-V e първият модел на марката от дългосрочната стратегия за обновяване на цялата гама със серия от вълнуващи и екологични автомобили. Ако досега хибридите на Honda бяха от така наречения вид „меки хибриди“, със системата i-MMID на CR-V Hybrid нещата се променят и моделът вече е „пълен хибрид“. При новата система хибридното задвижване използва два електрически агрегата и всеки от тях работи и като електромотор, и като генератор. Три са режимите – електрически, при потегляне и при ниска скорост, хибриден, при ускорение, и бензинов, при висока скорост. При спускане по наклон и при спиране i-MMD ползва излишната енергия за зареждане на батерията.

Honda CR-V Hybrid пристигна в България непосредствено след старта на европейските продажби на модела и вече може да бъде открит в шоурумите на оторизирания дилър на Honda – Бултрако Моторс АД.

Новите модели сред мотоциклетите са „голият“ CB500F и спортният CBR650R, показани предпремиерно тази пролет по време на MOTO EXPO 2019. Реалните доставки и продажби на тези модели в България започнаха в разгара на лятото и първите бройки от тях се радват на небивал пазарен успех. Почитателите на мотоциклетите ще открият на щанда на Honda модели от всички класове – от SH 150, PCX 125A и NSS125, през офроудърите CRF 450L, Х-ADV750, Africa CRF 1000A, та чак до краля на туринг класа – GL 1800 Gold Wing.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >