Хибриди на старо за под 30 000 лв.: Toyota Auris Hybrid

2810
2021

Хибридните модели са хит като нови, но кои от тях се предлагат като употребявани? Ще ви представи пет хибрида на старо с цена до 30 000 лв.

В момента на пазара за употребявани автомобили се предлагат най-вече пълни хибриди (HEV). Тоест автомобили, които могат да изминат кратки разстояния на ток, но не се зареждат от контакта. Последното се владее само от Plug-in хибридите (PHEV). 

Пълните хибриди осигуряват своя ток само от рекуперация на енергията от спирачното усилие. Пълните хибриди са интересни най-вече за хора, които нямат възможност за зареждане у дома. Освен това по-малката батерия не увеличава теглото на автомобила.

Toyota Auris Hybrid 

В Toyota Auris Hybrid от второто поколение на модела също се крие техниката на Prius. Разликата: на Auris почти не му личи – единствено надписите и сините лога на марката го отличават от неговите събратя с двигатели с вътрешно горене. Със 136 к.с. „японецът” е достатъчно добре моторизиран, като CVT-трансмисията изисква време за свикване.

82-те електрически конски сили дават възможност за движение със скорост над 80 км/ч на ток. Хубаво е да го правите за 1-2 километра  – след това батерията зарежда отново. В града разходът е около 5 л/100 км., а на магистралата – около 6 л.

Във вътрешното пространство на Auris Hybrid е доста прегледно. При фейслифта (на снимките) от Toyota усъвършенстват най-вече системите за сигурност, качеството на материалите и шумоизолацията. Между скоростомера и индикацията за мощността има малък 4,1-инчов цветен дисплей.

С вместимост на багажника между 360 и 1200 литра Auris изостава от конкуренцията в класа, но за всички онези, които се нуждаят от повече място има комбиверсия „Touring Sports“, която побира между 530 и 1658 литра.

Индикация за енергийния поток информира пътници за това, дали в момента изразходват гориво или ток. Цените на компактния автомобил на Toyota стартират от около 22 000 лв. с пробег от порядъка на 100 000 километра. Комбито струва с около 2000 лв. повече.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин