Хамилтън удължи договора си с Mercedes, продължава борбата срещу расизма

0802
2021

Вече официално днес от Mercedes оповестиха, че ще удължат договора на Люис Хамилтън (36). „Радвам се, че в деветия си сезон ще стартирам с моите съотборници от Mercedes”, казва Хамилтън. „Заедно ние постигнахме огромни успехи и се радваме, че ще можем да ги надграждаме и да се развиваме на пистата и извън нея“, коментира 7-кратният шампион.

Хамилтън залага борбата си за равни права в новия си договор. Защото според Mercedes ключова част от новото споразумение се основава на общия ангажимент за повече разнообразие в автомобилния спорт, по който Хамилтън и Mercedes работят активно още миналата година. Това трябва да стане под формата на обща фондация с нестопанска цел, която има за цел да подпомогне равните възможности за участие в автомобилизма.

Хамилтън: „Твърдо решен съм да продължа по пътя, по който тръгнахме, за да направим автомобилния спорт по-разнообразен за бъдещите поколения. Благодарен съм, че Mercedes толкова силно подкрепи призива ми да се справя с този проблем.“

Директорът на отбора Тото Волф добави: „Винаги с Люис сме били на едно мнение, че ще продължим заедно. Но заради изключително необичайната 2020 г. ни трябваше повече време, за да завършим процеса. Заедно решихме да удължим нашите отношения с една година и също да започнем дългосрочен проект, за да направим следващата стъпка в нашия общ ангажимент за по-голямо разнообразие в нашия спорт.“

Mercedes официално говори за едногодишен договор за 2021 г. Според информация на AUTO BILD обаче към договора има опция за още един сезон – така че няма да бъде необходимо да се предоговаря целият договор, ако сър Хамилтън реши да продължи да кара за Сребърните стрели.

Хамилтън трябва да има думата при решението кой ще бъде негов съотборник, ако реши да остане в Mercedes за още една година. Естествено, нито от Mercedes, нито самият Хамилтън биха потвърдили тази информация, но според запознати това е един вид защита срещу 23-годишния Макс Верстапен от Red Bull, който дава сериозна заявка за успех срещу Хамилтън при наличие на еднакви болиди.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин