Хамилтън тества коравия офроудър INEOS Grenadier (ВИДЕО)

0911
2022

Пилотът на Mercedes-AMG Petronas сър Люис Хамилтън е сред първите, поставили Grenadier 4X4 на изпитание без задръжки на он- и офроуд, извън INEOS Automotive.

Председателят на INEOS сър Джим Ратклиф седна на пасажерското място, докато сър Люис пое волана. В излъчения вчера видеоклип може да се проследи как седемкратният световен шампион от Формула 1 шофира Grenadier по разнообразен терен на асфалт и офроуд.

Сър Люис споделя: „Наистина се наслаждавам на карането на този автомобил. Той е изключително удобен, особено като се имат предвид сериозните неравности, през които се спускахме (…) Сцеплението му е огромна изненада за мен.“

Сър Джим добавя: „Разработихме Grenadier за добро офроуд представяне, но нямахме идея, че ще се окаже чак толкова добър на асфалт. Определено мога да кажа, че никой досега не го е управлявал по начина, по който го направи Люис.“

Grenadier е преминал около 1,8 милиона километра в екстремни изпитания и разработване на места като Долината на смъртта в САЩ, дюните на Близкия Изток, Арктическия кръг и прословутата планина Шьокъл в Австрия.

Приспособен към всякакви условия, Grenadier е съвременен 4X4 автомобил, проектиран и произведен по световни стандарти. Всички негови версии са снабдени с с носеща рама, постоянно задвижване на четирите колела, понижаващи предавки и заключване на централния диференциала.

INEOS с гордост е основен партньор на отбора от Формула 1 на Mercedes-AMG Petronas.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин