Хамилтън отнесе солидна критика след дрифт с Nissan GT-R в Токио

0212
2022

Люис Хамилтън нямаше причина да празнува с донъти на пистата тази година. Шестото място в световния шампионат е истинско разочарование за звездата на Mercedes. Но въпреки това британецът не пропуска да си достави удоволствието от „паленето на гуми“ при въртене в кръг. По време на ваканцията си в Япония пилотът не пропусна да се позаблява с малко дрифт – за ужас на компанията, която му е предоставила автомобил под наем.

Нейни представители разбират за случилото се, защото Хамилтън заснема изпълнението с мобилния си телефон и публикува видеото в Instagram. Седемкратният световен шампион явно се е изкефил зад волана на Nissan R34 GT-R с 280 к.с.

Някои фенове в социалните медии обаче не одобряват дрифт шоуто. Немалко потребители коментират, че е безотговорно и неуважително да се отнасяш така към автомобил под наем. Компанията, отдала под наем GT-R-a на пилота, също разкритикува Хамилтън: „Тези видеоклипове са направени без наше разрешение“, оплакват се от фирмата за рент-а-кар.

Така че този Tokyo Drift не се оказа добър PR за Люис. Но кой знае – дали сега няма да се намерят повече мераклии, които биха искали да вземат същия бял Nissan, за да покарат автомобил, управляван от 7-кратен световен шампион във Формула 1?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин