/ Футболната звезда Ерлинг Холанд с Ferrari за 6 млн. лева

Футболната звезда Ерлинг Холанд с Ferrari за 6 млн. лева

Футболната суперзвезда Ерлинг Холанд си е купил едно от само 499 произведени Ferrari Monza SP2? Към тези мисли ни насочва кратко видео, разпространено в социалните мрежи. Но все пак не сме сигурни, че италианският суперавтомобил на цена над 6 млн. лева действително принадлежи на Холанд…

Ерлинг Холанд е само на 22 години, но вече има смайващи успехи във футбола. Само преди няколко седмици норвежецът спечели Шампионската лига с настоящия си клуб Манчестър Сити. В Instagram се появиха няколко видеоклипа, на които топнападателят се вижда зад волана на суперрядко Ferrari Monza SP2. Те са заснети в Монако. На тях се вижда как високият 1,94 метра гигант се качва в черно Ferrari Monza SP2 и потегля.

Monza беше представена през 2018 г. и нейното производство е ограничено само до 499 екземпляра – във версии SP1 (едноместна) и SP2 (двуместна). Това е първият модел от т.нар. серия Icona на Ferrari, която вече включва и Daytona SP3.

Monza е базирана на Ferrari 812 Superfast, но е много по-екстремна, тъй като е без прозорци и без покрив. Така че това е автомобил само за хубаво време – почти идеален за Монако. Холанд е използвал момента, когато е решил да направи няколко кръгчета с Monza-та с 810 к.с.

Действително ли Ferrari-то е на Холанд?

Но дали автомобилът наистина е собственост на Холанд? Въпреки че според някои медии машината била негова, ние имаме определени съмнения. Защото черното Ferrari  със сребристите ивици е регистрирано в Дубай. Има и много други видеоклипове със същата Monza в Монако, на които мъжът до Холанд е седнал зад волана.

„Навигаторът“ вероятно е реалният собственик на това Ferrari Monza SP2 – на други видеоклипове зад волана е същият мъж.

Така оставаме с впечатлението, че предполагаемият собственик на автомобила е оставил норвежкия национал просто да покара малко супермашината. Но футолният ас при всички проблеми не би имал проблеми да си купи същата – защото взима около 100 млн. лева годишно, а Ferrari-то струва „само“ около 3,5 млн. лева.

Холанд има Rolls-Royce Cullinan

Подобно на много топфутболисти, Холанд притежава няколко луксозни автомобила – в т.ч. Rolls-Royce Cullinan, Range Rover и Audi RS 6. Изненадващо, но в гаража му няма суперспортни автомобили. Но ако наистина си купи Monza, тя няма да е първата, собственост на велик спортист. За момента от същия модел в гаража си имат бившата футболна звезда Златан Ибрахимович, както и световният шампион от Формула 1 Макс Верстапен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин