/ Формула 4: зверска катастрофа в Донингтън

Формула 4: зверска катастрофа в Донингтън

Кръгът на Формула 4 от миналия уикенд ще бъде запомнен с много сериозен инцидент и с дебюта на Хампус – брата на пилота от F1 Маркус Ериксон

Маркус Ериксон вече се утвърди като стабилен пилот във Формула 1 – той вече има 59 старта зад гърба си, като започна кариерата си в Caterham, а в момента кара за Sauber. През този уикенд и неговият брат Хампус направи своя дебют във Formula. В британската Формула 4 пилотът седна зад волана на болид Mygale-Ford със 160 к.с. от отбора на Fortec и със стабилното си представяне дори спечели точки.

Ужасяващата секунда в уикенда дойде благодарение на Били Монгер от тима JHR. В третото състезание той не успя да види конкурента пред себе си – Патрик Пасма, заради влошена видимост, и се удари с пълна сила в неговата машина. На онборд видеото се вижда за какъв страховит инцидент става въпрос.

След инцидента Монгер беше контактен и в съзнание, но изкарването му от деформирания болид отне цели два часа! С травми по краката състезателят беше транспортиран по въздух до близката болница. Пасма също трябваше да прекара нощта под лекарско наблюдение – макар че нямаше сериозни наранявания. Така двете победи на Джейми Каролайн, съотборник на Пасма, останаха леко в сянка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин