Флотилията на Spark нараства до 300 автомобила

2006
2019

Hyundai България достави 13 луксозни Hyundai IONIQ Electric на Spark – първата услуга за споделена мобилност в България. Новите модели ще допълнят вече богатия автопарк на SPARK, състоящ се от 170 електрически Hyundai KONA Electric, от които първите четиридесет и шест електромобила вече са на разположение на потребителите на услугата, а останалите 124 ще бъдат доставени до края на годината.

Благодарение на новите попълнения в автопарка, общият брой на електромобилите на SPARK ще надмине 300, а тези с марка Hyundai ще наброяват 183 автомобила. Това увеличение потвърждава доверието, което Spark гласува на Hyundai България и моделите на марката, които са отличени в световен мащаб и потвърждават лидерството на Hyundai при алтернативното задвижване и технологии.

Новите автомобили Hyundai са представители на моделното семейство Hyundai IONIQ- първият в света автомобил с три различни електрифицирани модификации: hybrid, plug-in hybrid и electric. Представени през 2017г., трите електрифицирани версии на Hyundai IONIQ комбинират последно поколение технологии за ефективност и екология. Благодарение на своята конструктивна концепция, семейството на IONIQ бе оценено с изключителен брой награди и отличия от Български и световни институции в редица категории. Примери за напредъка на Hyundai IONIQ са отличието за най-чистият автомобил на пазара от ADAC Eco Test за поредна година и „Value Champion” за автомобил с най-стабилната стойност спрямо другите електрически коли от независимата консултантска компания Schwacke GmbH.

Оборудван с литиево-йонна полимерна батерия с капацитет 28кВч, Hyundai IONIQ Electric разполага с електрически пробег от 280км, благодарение на водещ за класа си разход на електроенергия от 11,5кВч/100км. Разполагащите с широк набор от системи за сигурност и комфорт, новите автомобили IONIQ на Spark са в изпълнение Premier, което позволява на водачите да се наслаждават на луксозни екстри, познати от по-високите класове. Редом със системите за полу-автономно шофиране, част от Hyundai SmartSense, IONIQ Electric в изпълнение Premier предлага салон завършен в луксозна естествена кожа с вентилация и отопление, безжично зареждане на мобилни телефони, дигитално 7“ табло Super Vision, 8“ навигационна система с Apple CarPlay и Android Auto и висок клас аудиосистема Infinity. Благодарение  на тях, водачите на Hyundai IONIQ Electric  ще се придвижват по улиците на София в ненадминат комфорт и максимална екология.

SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София. Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин