Флойд Мейуедър продава личния си Koenigsegg. Вижте какво още има в гаража си!

2903
2017

Великият боксьор Флойд Мейуедър иска да намери нов собственик на своя Koenigsegg CCXR Trevita. Който иска да си купи хиперавтомобила, ще трябва да се бръкне дълбоко

Изглежда, на боксовата легенда Мейуедър му е писнало от неговия Koenigsegg CCXR Trevita. Засега не е ясно точно колко точно ще бъде цената на суперавтомобила – но се очаква тя да бъде около 5 млн. щатски долара. Характеристиките на Trevita са впечатляващи: 4,8-литров V8, 2,9 сек за спринта 0-100 км/ч, 8,75 – за упражнението 0-200. Максималната скорост е 410 км/ч! При тези данни на човек му е трудно да повярва, че някой иска да се раздели с колата. Според портала за знаменитости TMZ обаче Мейуедър имал интерес по-скоро към луксозна яхта, струваща 20 млн. долара.

Това обаче няма как да бъде причина за продажбата. През 2016 г. състоянието на боксовия ас е оценено на 340 млн. долара. За момента шведският хиперавтомобил е „короната” в колекцията на аса – въпреки че в нея има още три Veyron-a, eдин от които – във версията Grand Sport, единствена бройка в САЩ. Bugatti-тата с нормален покрив струват по 1,6 млн. долара, а цената на частния самолет на боксьора не е оповестена.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин