Корпоративни новини » Флагманът на Opel с офроуд чар – новата Insignia Country Tourer

Флагманът на Opel с офроуд чар – новата Insignia Country Tourer

0504
2017

Новите върхови модели в гамата на Opel – Insignia Grand Sport и Insignia Sports съвсем неотдавна отбелязаха своите световни премиери на изложението в Женева, но дуетът-мечта е на път да се превърне в триумфално трио. Също както и при предишното поколение на модела, новата Insignia ще се предлага и с насочен към любителите на приключенията модел с двойно предаване и офроуд чар. Неговото име е Opel Insignia Country Tourer. Моделът ще бъде на разположение за поръчки от месец юни, официалната световна премиера ще се състои в рамките на Международното автомобилно излижение IAA във Франкфурт през месец септември (14-24 септември), а появата му при търговците на марката ще последва малко след това. Многофункционалният автомобил ще бъде отличен избор за любителите на зимните спортове и свободното време далеч от големите градове, но със сигурност ще допадне много и на всички онези, които ценят демонстрацията на силна индивидуалност.

 

Новият Opel Insignia Country Tourer впечатлява с ценностите и качествата, характерни за моделите Grand Sport и Sports Tourer – той е просторен и значително по-лек от предходната версия благодарение на изцяло новата конструктивна архитектура. Също така, както може да се очаква от един истински флагман, моделът предлага богата гама от новаторски технологични решения. Излъчването му грабва сетивата и с характерния, индивидуален чар в кънтри стил – черните защитни панели по целия периметър на каросерията и сребристите панели в предната и задната част на пода придават на външността на новия модел по-суров, офроуд характер. Клиентите, които предпочитат още по-силно изразената индивидуалност в своя автомобил, ще получат тази възможност благодарение на програмата Opel Exclusive, с която например, ще могат да го поръчат с любимия си цвят.

 

Готов за приключения – водещи технологии в областта на задвижването и ходовата част

 

Богатата гама от задвижващи агрегати – включително изцяло новия върхов дизелов двигател, осигурява отлична динамика на новия Opel Insignia Country Tourer. В допълнение към това, дебютантът ще се предлага и с новата осемстепенна автоматична предавателна кутия и революционната технология за двойно предаване. Двайсетте милиметра допълнителен клиренс на каросерията наред с новаторскотодвойно предаване с функция torque vectoringи новото петзвенно задно окачване предизвикват желание за напускане на асфалтираните пътища и предоставят на Insignia Country Tourer най-усъвършенстваната система в този автомобилен клас. Вместо традиционния диференциал на задния мост, който предава еднакъв въртящ момент към двете задни колела, Opel Insignia Country Tourer използва два многодискови съединителя с електронно управление, които дават възможност за по-индивидуално и прецизно управление на тягата към всяко едно от колелата – независимо от пътните или метеорологичните условия. За да противодейства на тенденцията към недозавиване при движение с висока скорост в остри завои, системата, отчитайки командите от педала на газта и движенията на волана, изпраща по-висок въртящ момент към външното за завоя задно колело. Tова се случва за части от секундата и траекторията на движение на автомобила се стабилизира без каквато и да било допълнителна намеса от страна на водача. Освен това Insignia влиза в завоите с по-висока прецизност и реагира по-спонтанно на командите от страна на водача. Всичко това води до неутрален характер в поведението на автомобила, който го прави по-стабилен и улеснява управлението му независимо от пътната ситуация.

 

Допълнително усъвършенстваната ходова част FlexRideосигурява основата за оптимално поведение на пътя с оглед на конкретната ситуация. Тя адаптира работата на амортисьорите, кормилната уредба, реакциите на газта и момента за смяна на предавките (при автоматичната трансмисия) независимо или на основата на избрания от водача режим –„Standard”, „Sport” или„Tour”. Сърцето и душата на адаптивната система на окачването е новият централизиран софтуер „Drive Mode Control”, който постоянно анализира информацията, подавана от сензорите и настройките от страна на водача и е в състояние да разпознава индивидуалния стил на шофиране.

 

“Country Tourer е перфектният избор за всички, които желаят да съчетаят свръхмодерната свързаност и електронните системи за асистенция на водача с простора на новата Insignia, индивидуалния й стил и качествата й при движение офроуд. Авантюристичният стил на комби модела го прави идеален автомобил за всички атлети сред почитателите на новата Insignia, които предпочитат и по-суровите черти в дизайна,” отбеляза Петер Кристиан Кюсперт, вицепрезидент продажби и следпродажбено обслужване на Opel.

 

Здрава външност и голямо вътрешно пространство – Insignia за почитателите на извънградските приключения

 

Новата Insignia Sports Tourer е в изключително добра форма – моделът издига стилистичната философия на марката Opel на следващото равнище със своя динамичен и елегантен стил и спиращи дъха линии. Изцяло новата олекотена конструктивна архитектура е една от главните причини за чевръстото и динамично поведение. Новият Country Tourer притежава всички тези качества и не само тях. Неговият по-суров и индивидуален чар го превръща във върховия в гамата вариант на Insignia, а дизайнерите и инженерите на марката са работили върху този трети характерен вариант на Insigniaот самото начало на развойния процес.

 

Предната част на новата Insignia Country Tourer изглежда още по-съсредоточена от тази на Sports Tourer. Добре изразените, внушителни черти на хоризонталната предна решетка и тесните предни светлини създават усещане за широчина и внушават респект, докато оцветеният в сребристо защитен панел на дъното спомага за визуално снижаване на каросерията и подчертаване на нейната стабилна стойка. Черните защитни панели в долната част на предницата, арките на калниците и по протежение на страничната част на каросерията в долната й част също допринасят за по-суровото, авантюристично излъчване на модела. Авантюристични нотки има и в оформлението на задната част, която подобно на предницата се отличава със сребрист защитен панел на дъното. Двойните накрайници на ауспуховите тръби също подчертават впечатлението за по-ниска и широка осанка на задната част на каросерията.

 

“Искахме новата Insignia Country Tourer да покаже издръжливост във всяко отношение и едновременно с това да отразява типичната елегантност на стилистичната философия на марката Opel, съчетаваща пластичната артистичност и германската прецизност,” сподели Марк Адамс, вицепрезидент дизайн на Opel. “Моделът има излъчването на истински флагман и демонстрира изискани атлетични форми, допълнени от по-сурови офроуд елементи.”

 

Tези, които търсят своята наистина уникална Insignia, скоро ще получат неограничени възможности за избор, тъй като предстои Opel да представят уникалната програмаOpel Exclusive c дебюта на Insignia Country Tourer. Наред със стандартната цветова гама, те ще имат възможност да избират и от допълнителна палитра, включваща 15 разцветки, предлагани само за клиентите на програмата Exclusive. Но това далеч не е всичко. Специалистите на Opel Exclusive могат да възпроизведат и всяка друга желана от клиента тоналност при предоставяне на съответната мостра или изображение. Освен това, клиентите на програмата Exclusive могат да персонализират още повече своите автомобили благодарение на допълнителните разновидности в дизайна на колелата и допълнителните възможности за кожени тапицерии на интериора.

 

В съответствие с цялостния характер на издръжливия многофункционален модел, новата Insignia Country Tourer е преди всичко извънредно практична. За да улесни максимално товаренето и разтоварването на багажника, задният капак може да бъде отворен без автомобилът да бъде докосван въобще. В съчетание със системата за достъп и стартиране без ключ “Keyless Open & Start”, лек жест с крака под задната броня е напълно достатъчен за отваряне на капака (прожектиран на земята силует на автомобила показва точното място, където трябва да попадне крака ви). Още един такъв жест под бронята и капакът се затваря самостоятелно. Освен постигането на увеличение на багажния обем до максимум1665 литра – със 130 литра повече от предходната версия ан модела, новата Insignia Country Tourer предлага идопълнителна възможност за разделяне на задните седалки в отношение 40/20/40, което позволява още по-голяма гъвкавост при конфигурирането на товарните обеми. Задната седалка може да бъде сгъната лесно с натискане на бутон, разположен в багажното отделение. A серийно предлаганите релси за багажник на покрива не само подчертават приключенския дух в излъчването на модела, но разширяват и спектъра на приложение на новата Insignia Country Tourer, давайки възможност на издръжливото комби да пренася на покрива си товари до 100 килограма.

 

От друга страна, увеличеното с 92 милиметра междуосие позволява постигането на много по-обширно вътрешно пространство, което има положително отражение особено върху простора за пътуващите на задния ред седалки. Удобната атмосфера се подчертава допълнително и от ориентираното към водача оформление на арматурното табло и сертифицираните от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (AktionGesunderRücken e. V.- Инициативазаподобряванездраветонагърба)луксозни ергономични предни седалкииотопляемите задни външни седалки. Отоплението на челното стъклои отоплението на воланаосигуряват добра видимост и съответно приятна топлина в студените дни.

 

Превъзходна технология на борда – безопасност, комфорт и отлична свързаност

 

Също като своите събратя Grand Sport и Sports Tourer, новата Insignia Country Tourer предлага многобройни  свръхмодерни технологии и електронни системи за подпомагане на водача, които дават възможност за постигане на ново равнище на безопасност и комфорт на водача и пътниците. Един от най-ярките акценти във всеки смисъл на думата е второто поколение на новаторската и отличена с многобройни награди матрична система IntelliLuxLED®напреднитесветлини.Матричната система на светлинитеOpel IntelliluxLED®вече използва по 16 на брой LED сегмента, вградени във всяка една от изключително тесните предни светлини и предлага новатовски функции като активните светлини за завой и специалния фокусиран LED лъч с обхват, достигащ до 400 метра. Сред допълненията са и head-up дисплеят, панорамната видеокамера с картина от 360°, адаптивният круз контрол (ACC) с функция за автоматично аварийно спиране AEB (AutomaticEmergencyBraking), системата за активно поддържане на лентата на движение LKA (Lane Keep Assist) с автоматизирана корекция на управлението, както и функцията за предупреждение за наличие на напречнo движещи се автомобили отзад RCTA (Rear Cross Traffic Alert).

 

Най-новите, съвместими с Apple CarPlayи Android Autoинфоразвлекателни системи IntelliLinkгарантират великолепно ниво на забавленията и свързаността за пътуващите в новия модел. Смартфоните на борда могат да бъдат зареждани дори без кабел, докато функционалността им е интегрирана изцяло в инфоразвлекателната система. Революционната система за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar също е на разположение на борда. Системата предлага богата гама от услуги, простираща се от автоматичното повикване при катастрофа до съдействието при откриването и връщането на откраднати автомобили. Две нововъведения в палитрата от услуги на OnStar са възможността за хотелски резервации[1] и търсене на свободни места за паркиране[2]. И двете услуги разчитат на служители на системата OnStar, които имат грижата за резервиране на стая в хотел или намиране на подходящо място за паркиране.

[1]Чрез booking.com. Изисква се адрес на електронна поща и кредитна карта.

[2]ЧрезParkopedia

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ