Флагманите на Opel на германско ретро рали


8
май
2017

Шестото издание на Бодензее Класик се проведе по живописни пътища, стартирайки от Брегенц и минавайки през границите между Германия, Швейцария и Австрия. Зрителите отново получиха много за цената на билетите си и можаха да се насладят на флотилията от големи модели на Opel от Kapitän до Admiral и Diplomat, наред с новата Insignia Grand Sport.

Флотилията на Opel беше предвождана от един Diplomat B V8 с увеличена колесна база. Той е бил използван като една от президентските лимузини, когато президентът на САЩ Джералд Форд е посетил Германия. Вицепрезидентът на Opel, отговорен за продажбите и следпродажбеното обслужване, Петер Кюсперт беше зад волана на този Diplomat по време на Бодензее Класик. “Това е част от живата автомобилна история! Нашият Diplomat е наистина впечатляващ автомобил, а с двигателя V8 се движи прекрасно. Зрителите се вслушваха в звука му, както и аз”, каза Кюсперт, на когото Роман Книжка правеше компания в колата. Неговият колега актьор Тим Вилде се присъедини към посланика на Opel и легендарен рали състезател Йоахим Винкелхок в един рядък Kapitän V8 – този двигател по принцип е бил запазен за Admiral и Diplomat и само 130 автомобила Kapitän V8 са били произведени.

Пътят на 6то рали Бодензе Класик обхваща около 600 очарователни и предизвикателни километра по живописни странични пътища в Германия, Австрия и Швейцария. Всеки етап започваше и приключваше в Брегенц, столицата на австрийската провинция Форарлберг. На първия ден участниците стигнаха до Бад Валдзе, Горна Швабия. На втория ден ралито се отправи към Кемптен и се върна, а на третия и последен ден 180-те класически автомобила минаха през красивата Форарлберг и очарователното село Апенцел.

Моделите на Opel на Бодензе Класик

  • Номер 11, 1976 Opel Diplomat B V8 дълга версия
  • Номер 12, 1966 Opel Kapitän A V8
  • Номер 13, 1956 Opel Kapitän / Opel Senator A
  • Номер 14, 1991 Opel Lotus Omega
  • Номер 15, 1966 Opel Admiral A V8
  • Номер 16, 1972 Opel Commodore B GS/E

Още по темата