/ Филтри за купето на автомобила DENSO – за чисти дробове

Филтри за купето на автомобила DENSO – за чисти дробове

Реномираният световен производител препоръчва смяна на филтрите на купето след 10 000 до 15 000 км в зависимост от типа превозно средство

Според някои източници историята разказва, че преди около 70 години шофьорът на бивш главен изпълнителен директор на Freudenberg Filtration Company, която е била базирана в Германия, е имал изключителни затруднения при поддържането на униформата си и особено на белите си ризи чисти и свежи, когато е превозвал своя работодател около град Вайнхайм, където се е намирала централата на компанията.

Тази област на Германия е била силно индустриализирана по това време и мерките за контрол на замърсяването почти не са съществували. Дългата история накратко; в крайна сметка нещастният шофьор се е уморил да сменя ризи след всяко пътуване и се е досетил за идеята да покрие вентилационните отвори на автомобила с парчета нетъкан текстил, който е бил един от основните продукти, които компанията на неговия работодател е произвеждала по това време.
Стратегията проработила. Нетъканият текстил е много ефективен за предотвратяване на навлизането на прах, дим и други твърди частици в превозното средство; всъщност се оказва, че е толкова ефективен, че шофьорът вече не е трябвало да носи със себе си куфар, пълен с резервни ризи, само за да изкара до края на деня.

HVAC системата (отопление, вентилация и климатизация) регулира температурата и обема на потока на въздуха, за да поддържа комфорта в купето на автомобила. За филтриране на входящия въздух в кабината се поставя филтър за купе в HVAC системата преди или след вентилатора на тази система. Вентилаторът на купето обдухва или засмуква въздуха през филтъра.

Замърсителите, миризмите и дразнещите дихателните пътища субстанции могат не само да разсейват шофьорите, но също така могат да се превърнат в опасност за здравето, ако не се третират правилно. Филтрите за купе гарантират, че никакви вредни вещества от пътя не навлизат в купето на автомобила, и имате две опции – можете да закупите: филтри за частици и комбинирани филтри.

Филтрите за частици за купето на автомобила на DENSO имат многослоен материал от текстил, който премахва праха и твърдите вещества от въздуха. С голям капацитет за задържане на прах и минимално съпротивление на въздушния поток, те предлагат изключителна защита от прах, сажди, полени и частици. DENSO гамата от комбинирани филтри пречиства въздуха по различни начини.

Първо, те улавят частици в нетъкан филтърен слой с много плътна мрежа. След това всички малки заредени частици се задържат чрез електростатично взаимодействие. Накрая, слой от нановлакна, които са омотани във филтърната среда, предотвратяват падането на въздушното налягане.

Тази превъзходна технология означава, че може да сте сигурни, че филтрите за купе на DENSO осигуряват безопасно, релаксиращо изживяване в кабината на автомобила километър след километър.

Знаете ли, че:

• Филтърът на купето е част от HVAC системата на автомобила.
• Филтрите с активен въглен могат дори да премахнат миризмите от въздуха, постъпващ от външната среда.
• Днес почти всички превозни средства са оборудвани с филтри за купето.
• Филтрите за купе след упореба се разглеждат като опасен материал и трябва да се изхвърлят правилно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин