Филмова премиера на Opel GT Concept

2502
2016

Феновете, очакващи с нетърпение световната премиера на Opel GT Concept в Женева могат да зърнат още веднъж спортния автомобил в ново видео. Както може да се очаква от истински „дриймкар“, пуристкият концептуален модел се явява в един сън, наелектризирайки и събуждайки всички сетива, сякаш нашепвайки: “Хайде, подкарай ме!” и след това, като че ли безтегловно се понася в живота на автомобилния естет. След това сънят се превръща в реалност във филма: вратите се отварят, фенът се превръща в шофьор и GT Concept ускорява към пулсиращия град.

Филмът е увертюра към световната премиера на GT Concept на 86-тото Автомобилно изложение в Женева. Спортният автомобил на бъдещето продължава дългата и успешна история на концептуалните модели на марката, започнала с Experimental GT през 1965 година. Тези, които гледат филма по-внимателно, ще открият кратката среща на Opel GT Concept с историческия Opel GT.

“GT Concept ще постави основите за следващите разработки на марката и показва дизайнерската философия на нашите бъдещи модели: експресивни, изключително емоционални и спортни,” отбелязва маркетинговият директор на Opel Тина Мюлер. “GT Concept е израз на респект и към култовия Opel GT и на намеренията на марката за бъдещето.”

“Ако можеш да го сънуваш, можеш да го създадеш” е посланието във филма с продължителност 78 секунди, който може да бъде гледан по социалните медии като Facebook, Twitter и YouTube. Филмът, който е създаден под ръководството на Хана Мария Хайдрих и Scholz & Friends, показва как един автомобил с почти свръхестествени способности може влезе в съня на шофьора. Сценарият е стилен и изискан, като осигурява на този „дриймкар“ достатъчно място, за да се разгърне и да покаже своя чар.

GT Concept с разположен зад предния мост двигател и задно задвижване пренася скулптурната стилистична философия на Opel на ново ниво. Спортният автомобил е авангарден, но и изчистен. Той няма дръжки на вратите или външни огледала и никакви излишни елементи. Дългата предна част, изключително късите надвеси, както и дръзката червена линия подчертават силния динамизъм. Липсата на капак на багажника, централно разположената двойка изпускателни тръби и лъчевият дизайн на волана са все отправки към оригиналния GT. Все пак GT Concept не просто имитира своя предшественик, той създава отново иновативния, смел и вълнуващ дух на оригиналния GT без забежки към ретро дизайна.

https://youtu.be/jEDZcsMtA70

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин