Фетел става пилот на Aston Martin

1009
2020

След като вчера излезе новината за излизането на Серхио Перез от екипа на Racing Point, вече официално е потвърдено, че Себастиан Фетел ще стане част от екипа на Aston Martin. Така ще се казва Racing Point от 2021, когато бившият тим Jordan/Force India започне да се състезава с лиценза на британския производител на спортни автомобили. Причината: притежателят на Racing Point е основен акционер в Aston Martin и е уговорил сделкaта за новото име. А сега „докара“ и Фетел.

Така германецът ще стане съотборник на Ланс Строл – но по-важното е, че по този начин се гарантира оставането му във Формула 1. А то беше въпрос, тъй като 4-кратният шампион в кралската пистова дисцилпина даваше индикации, че може да се преориентира към друга форма на автомобилен спорт.

„Радвам се, че най-после мога да споделя тези вълнуващи новини за моето бъдеще“, каза Фетел. „Горд съм да съобщя, че от 2021 ще карам за Aston Martin. Това е ново приключение за мен при наистина легендарен автомобилен производител. Впечатлен съм от резултатите, които отборът бележи тази година, и вярвам, че бъдещето му е светло.“

От мениджмънта на отбора не разкриват за какъв период ще бъде договорът, който започва да тече от 2021 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин