Фетел се удари по време на демонстрация (ВИДЕО)


30
авг.
2018

Дори 4-кратен световен шампион като Себастиан Фетел не е защитен от грешки. По време на F1-демонстрация в Милано при много остър завой германецът се удари в предпазните ограждения и счупи антикрилото на болида си – вероятно в опит да направи т.нар. Powerslide. Ударът му предизвика възгласи от публиката.
Критиците на Фетел веднага заговориха за сериозния брой грешки, които Фетел направи тази година – в Азарбейджан, Франция, Австрия и в родината си, пилотът изгуби oколо 53 точки. И все пак, много по-добре е инцидентът да стане на шоупроява, отколкото в рамките на истинско състезание. В последния старт в Белгия Фетел успя да грабне победата – а от Ferrari оставиха впечатлението, че са една идея по-бързи от Mercedes.

При демонстрацията в Милано Себастиан и Кими Райконен караха актуалните болиди на Ferrari, Джанкарло Фисикела – Ferrari FXX, Брендън Хартли и Пиер Гасли – болидите на Toro Rosso, Шарл Льоклерк и Маркус Ериксон – тези на Sauber, докато Бернд Майландер беше зад волана на автомобила за сигурност.
Това не е първото шоу от подобен тип – наскоро организаторите на Формула 1 проведоха подобна проява и в Лондон.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин