Фетел продава пет Ferrari-та от колекцията си

1702
2021

Явно любовта на Фетел към Ferrari е поохладняла доста – или просто 4-кратният шампион от Формула 1 има нужда от място в гаража си? Във всеки случай звездата (33) иска да се раздели с цели пет автомобила на Скудерията. Новият пилот на Aston Martin предлага осем от суперколите си за продажба чрез британския дилър на спортни автомобили Том Хартли-младши – и той публикува „съкровищата“ в Instagram.

Цитат: „Радваме се да ви запознаем с някои от най-новите ни попълнения, които идват директно от колекцията на четирикратния световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел. Всички тези автомобили са регистрирани (…) в Швейцария.“ Фетел в момента живее близо до германския град Констанц на Боденското езеро в преустроена и модернизирана мелница.

Фетел продава общо осем от своите суперавтомобили – сред тях е и този Mercedes-Benz SLS AMG.

Германският ас е известен като голям любител на автомобилите и мотоциклетите. Наскоро обаче Фетел е преосмислил сериозно начина си на живот. „Все повече и повече започнах да променям поведението си“, разкри той още през 2020 г. „Когато се налага да пътувам, планирам внимателно къде мога да отида с автомобил или с влак, независимо дали има редовни полети. Вкъщи също се стремя да използвам по-разумно ресурсите.“ А това явно означава също, че пилотът няма нужда от много на брой суперспортни автомобили, жадни за гориво. Вероятно поради тази причина фенът на устойчивото развитие Фетел разчиства гаража си. Самият Фетел не иска да коментира ситуацията около продажбата на автомобилите. Неговата говорителка обаче потвърди, че „съкровищата“ са от неговата колекция и си търсят нови собственици.

Германецът обаче никога няма да се раздели със своето Ferrari F40, което някога е принадлежало на Лучано Павароти. F40 е автомобилът-мечта на Фетел от детството – и дори поизстиналата му любов към отбора на марката във Формула 1 не може да промени това. Вижте всички автомобили на Фетел, които се предлагат за продажба.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин