Фетел получава нов мотор за Сочи

2304
2016

Във Ferrari се хващат като удавник за сламка в борбата си за световната титла! След проблемите с двигателя в Бахрейн (дефектирал изпускателен клапан) и Австралия (пожар в турбото) от Скудерията ще извадят модифициран мотор за старта в Русия.

AUTO BILD може да потвърди публикациите в италиански медии, според които за подобрението щели да бъдат жертвани дори три от „жокерите“ в развитието на болида, т.нар. tokens. Ferrari първоначално се опита да аргументира модификациите с проблеми в надеждността – FIA обаче не се съгласи с това.

Така италианците ще останат само с шест token до края на сезона. По наша информация инженерите по двигателя ще променят горивните камери на 1,6-литровия V6 турбодвигател. През тази година вероятно те се дължат на предкамерното запалване, което италианците изкопираха от Mercedes и което е свързано с по-високо налягане и по-високи температури. В Гран при на Китай Ferrari не успя да използва пълната мощност на задвижващия агрегат заради проблемите с цилиндрите.

Карък: в Бахрейн Фетел се превърна в зрител.

Карък: в Бахрейн Фетел се превърна в зрител.

За Фетел новият мотор ще бъде третият от общо пет позволени за сезон 2016. Така още в началната фаза на шампионата германецът е застрашен от наказания. И докато на Ferrari остават само шест token, Mercedes разполага с 13, Honda – с 14, а Renault – дори с 25.

Въпреки това Фетел не губи борбения си дух: „Естествено, се ядосвам, че до този момент не успяхме да победим Mercedes”, казва германецът пред AUTO BILD. „Но в интерес на истината ние свършихме доста работа. В първите състезания отбелязахме напредък. Надявам се нещата да се поуспокоят и най-накрая да поизпотим хората от Mercedes. Ще направим всичко, за да се наложим над тях.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин