Спорт » Фернандо Алонсо постоянно дава съвети на българската надежда за Формула 1 Никола Цолов

Фернандо Алонсо постоянно дава съвети на българската надежда за Формула 1 Никола Цолов

2604
2022

На специално свикана пресконференция в София Картинг Ринг „Булсатком“ обяви, че е подписал споразумение за спонсорство на младия български пилот Никола Цолов, състезаващ се за F4 отбора на Кампос Рейсинг. Споразумението e с мениджърската компания A14, основана от двукратния шампион във F1 Фернандо Алонсо. Стратегическото спонсорство включва брандиране с логото на „Булсатком“ на състезателния болид на Никола Цолов, на неговата каска, както и участието на Никола в маркетинговите комуникации на най-големия разпространител на ТВ съдържание в страната. Чрез това спонсорско споразумение „Булсатком“ придобива също правата да излъчва на живо състезанията на 15-годишния български състезател в новия сезон на F4. Клиентите на “Булсатком“, както и на водещите ТВ оператори, ще могат да гледат състезанията по телевизия b1b.box.

Феновете на моторния спорт ще могат да проследят всичките седем кръга от испанския F4 шампионат. Първият кръг ще се проведе този уикенд, 30 април – 1 май, в Портимао, Португалия, а вторият – в Херес, Испания, на 28-29 май. Следващата надпревара ще бъде отново в Испания, във Валенсия, на 11-12 юни. Спа в Белгия ще посрещне участниците в четвъртата част от F4 на 8-9 юли, а Арагон, Испания – старта на петата надпревара на 3-4 септември. Шестото състезание ще се проведе в Навара, Испания, на 1-2 октомври. Последният кръг ще завърши сезона в Барселона, Испания, на 12-13 ноември.

Подкрепа за младата надежда на академията за моторни спортове Alpine предоставят и други български компании. „Булсатком“ се присъедини към „Scalefocus“, „Persy“ и „RaceFacer“ в този ключов и решителен момент от кариерата на младия състезател.

По време на пресконференцията,на въпросите на родните журналисти, Никола Цолов сподели, че се адаптира отлично към новия болид и към пистите на новия сезон на F4. Впечатлен е от нивото на професионализъм Кампос Рейсинг и се е сработил отлично с инженерния екип. По време на тестовете Фернандо Алонсо е в постоянен контакт с Никола и му дава съвети за спецификите на пистите и напътствия за настройките на колата. Сред кумирите на младия талант освен Алонсо, е също и Аѝртон Сена, който се е състезавал с N12. Именно този номер е предпочитан от младата надежда, защото още в първата си картинг надпревара печели с него. За останалите млади пилоти от отбора си Никола коментира: „Успях да опозная и да се сприятеля със своите съотборници, с които тренираме заедно. Когато обаче съм на пистата, нямам приятели“, с усмивка завършва Цолов. 

Спонсорството от „Булсатком“ е в продължение на инициативата на компанията да подкрепя българския спорт и развитието на младите таланти като Никола Цолов.

„В “Булсатком“ сме се посветили на това да подкрепяме българския спорт и особено младите ни таланти. Излъчвайки техните състезания и популяризирайки ги, се надяваме да изградим нови модели за подражание за децата. Спортът е най-успешният начин да държим подрастващите далеч от вредните навици и е инвестиция в тяхното здраве и балансирано развитие. За нас е чест, че екипът на Никола Цолов прие подкрепата на „Булсатком“. Пожелаваме му успехи и бързо израстване към по-горните нива на Формула шампионатите.“, коментира Станислав Георгиев, изпълнителен директор на „Булсатком“, и добави „Освен излъчванията ни на живо по телевизия b1b.box, сме ангажирали партньорите ни от продуцентската компания „Съркъл Медия“ да заснемат документален филм за подготовката на Никола и случващото се „зад кулисите“ в избрани състезания през година“.

На пресконференцията взе участие и Пламен Цеков, Председател на борда на директорите на Scalefocus. “От създаването на компанията работим активно за развитието на таланта в България и региона. Не се поколебахме в подкрепата си за Никола, когато го открихме в началото на кариерата му. Усилията и успехите му ни мотивират да продължаваме развитието си заедно – сезон след сезон до Formula 1”, каза г-н Цеков.

 „Още от ранна възраст специалистите в моторните спортове ни казваха, че Никола има голям талант. Не след дълго той показа, че „бензинът му е в кръвта“и още през 2016 г. стана Републикански шампион в клас Мини БГ. Ние не сме спортисти, но решихме да подкрепим семейно Никола и да му дадем шанс да се занимава с това, с което се справя най-добре,“ сподели Мирослава Цолова, майка на Никола Цолов. През 2020 г. родителите на Никола са избрали за него малък частен испански отбор от Овиедо. Поради изключителните постижения като пилот от малка държава, в малък частен отбор, в края на 2022 година Цолов бе поканен лично от Фернандо Алонсо да участва в отбора на легендата в 24 часа Дубай. Там младата надежда впечатли всички експерти със скоростта си и отношението към спорта.

„Булсатком“ стои уверено на позицията на пазарен лидер и инвестира в най-качествено развлекателно съдържание, отразявайки най-интересното от шампионатите в страната и чужбина и подкрепяйки младите спортни надежди на България.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ