Феноменът на достъпните „къщи на колела“

Тествахме три буса за пътешественици, за да разберем на какво е способно новото поколение кемпери

1804
2016

Събрахме „французин“, „словенец“ и „германец“ за голямо сравнение на тестовото трасе на AUTO BILD. Може да ви звучи като виц, но е истина. „Къщите на колела“, които изпитахме, са много изгодни – цените на Chausson, Bravia и Roadcar са под 70 000 лева! Екипът на нашето списание пробва къмпингуването с трите преоборудвани буса – и откри, че с тях почти нищо няма да ви липсва. Кухня, баня, тоалетна, двойно легло и достатъчно места за сядане – на борда трите кашонообразни машини разполагат с всичко, от което пътуваща двойка има нужда. Благодарение на дължината си от 6 метра те са по-приятни за управление от най-големите кемпери, а и струват два пъти по-малко. Ето защо не е чудно, че бусовете се радват на все по-голям интерес в света на кемперите.

Трите автомобила в нашия тест се представят учудващо добре: Bravia Swan е базиран на Citroën и впечатлява с качествена изработка и внимание към детайла. Само „мокрото“ помещение на Bravia е прекалено тясно. Twist на Chausson върху платформата на Fiat Ducato ни радва с ниското си тегло и голямата си баня. Това обаче е за сметка на хола. Базовата марка на Pössl Roadcar в лицето на R 600 предлага компактен модел, също базиран на Ducato. Roadcar има най-дългите легла. Климатикът и темпоматът са включени в ценатa.
Изводът: и евтиното може да бъде добро! Човек обаче трябва да внимава при разликите в детайла – защото външните прилики заблуждават.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин