Празник за почитателите на Skoda този уикенд

На 10-12 юни писта „Дракон” ще бъде домакин на ежегодния събор на чешката марка


7
юни
2016

Тази година ежегодният национален събор на „Шкода клуб България” ще се проведе от 10.06. до 12.06.2016 г. на писта Дракон до с. Калояново. Една от приятните изненади за участниците е, че те ще могат да дават газ по трасето в рамките на два дена – така който иска да „поизпоти” своята Skoda по трасето и да скъса някой друг чифт гуми, ще има възможност да го направи. Очаква се много от почитателите на производителя от Млада Болеслав да изградят малък палатков лагер в близост до пистата. Проявата се организира със съдействието на „Еуратек” – официален вносител на Skoda за България, който обещава възможност за тестово шофиране на новите модели на марката.

Входната такса ще бъде 5 лв. на човек, а който иска да ползва пистата и да покара за удоволствие или да се включи в някое от състезанията, ще трябва да подготви 10 лв. Организаторите канят дори и собствениците на по-маломощни автомобили да покарат по трасето – защото са сигурни, че упражнението ще им допадне. Официалното откриване на събора ще бъде още в петък, 10-и юни. Първата надпревара – „тайм атак“ – ще започне в 10:00 и ще завърши в 13:00 в събота (11.06), а в 14:00 ще започне драг. Мускулестите Skoda-джии ще имат възможност да демонстрират силата си в състезание по бутане на автомобил от 17:00. Вечерта ще има купон на открито. Възможност за свободно каране по пистата ще има и в двата дни на уикенда, от 9 до 11 часа. В неделя от 10 до 11 ще има „тайм атак“, а от 11 до 13 часа – италианско преследване. Официалното награждаване ще бъде в 14:00. От клуба на Skoda очакват атрактивни модели с двигател отзад, както и тунингована Fabia II с 1,8-литров турбодвигател – вероятно единствената на Балканите.

Още по темата

Card image cap
Карлос Гон „кара“ автономен модел на Infiniti

9
ян.
2017

Изпълнителният директор на алианса беше впечатлен от възможностите на оборудвано със специална техника за автономно движение Infiniti Q50

Card image cap
Ето я новата Tesla Model 3

1
апр.
2016

Tesla представи Model 3. 5-местният екомодел ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 сек

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: