Фелипе Маса излиза от пенсия, ще кара и през новия сезон

2212
2016

Не се случва често спортист да се „върне“ от пенсия. Майкъл Джордан го направи, Михаел Шумахер го направи… а сега и Фелипе Маса! Бразилецът се връща в тима на Williams – и сякаш постави рекорда за най-кратко „пенсиониране“ в историята. И за всичко това е виновен Нико Розберг.

Германецът шокира целия свят, след като спечели титлата и броени дни по-късно обяви, че се оттегля. Неговото решение предизвика ефекта на доминото. Mercedes-AMG се нуждаеше от човек на мястото на Розберг и поиска това да бъде Валтери Ботас, бившият съотборник на Маса. В замяна първенците при конструкторите предложиха на Williams стабилна отстъпка за покупката на двигателите.

И докато офертата за задвижващите агрегати е идеална за Williams, намирането на двама читави пилоти не е лесна задача. И така вместо да остави отбора си да се мъчи с търсене, Маса взе решението да изкара и сезон 2017. Решението му било мотивирано донякъде и от желанието на основния спонсор на отбора – Martini, който според ВВС търсел рекламно лице на възраст над 25 години, за да промотира алкохолните си продукти. А Фелипе бил добро решение за тази цел… 35-годишният бразилец ще си партнира с 18-годишния новак Ланс Строл от Канада.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин