Фейслифт на Astra с нови двигатели

0407
2019

Opel обновява Astra. С фейслифта ще има само 3-цилиндрови двигатели и първия дигитален скоростомер

След четиригодишно производство Opel Astra получава малък фейслифт. За да видите промените по външността, ще трябва да се вгледате доста внимателно. Най-добрият признак е новата радиаторна решетка с един единствен хромиран елемент, която се явява продължение на светлинния подпис. Има леки промени по предната броня – при фаровете за мъгла и вентилационните отвори.

Задницата си остава същата, а инженерите на Opel са подобрили въздушното съпротивление – коефициентът на аеродинамично съпротивление е понижен на 0,25. Във вътрешното пространство има нова инфотейнмънт система, както и дигитален скоростомер. Новата топ инфотейнмънт мултимедийна система Navi Pro е от Insignia и има 8-инчов монитор. Системата владее гласови команди и Opel Connected Services. По този начин ще се сдобиете с трафик информация в реално време, онлайн актуализация на карти и предвиждаща навигация. Освен това камерите са подобрени, като тази отпред разпознава и пешеходци. задната камера е с по-контрастно изображение.

По отношение на двигателите Opel са действали основно в посока ефективност. резултатът: два бензинови и един дизелов агрегат. Бензиновите са с четири степени на мощността. 1,2-литровият 3-цилиндров е със 110, 130 и 145 к.с. (комбинирани с 6-степенна механична трансмисия), а по-големият 1,4-литров 3-цилиндров също е със 145 к.с., но е комбиниран със 7-степенна автоматична предавателна кутия. 1,5-литровият мотор е предлаган от Opel със 105 и 122 к.с. 3-цилиндровият двигател винаги е в комбинация с 6-степенна механична трансмисия, но може да се поръчва и с 9-степенна автоматична. Бензиновите мотори са оборудвани с филтър за твърди частици, а дизеловият – със SCR-катализатор. Всички мотори отговарят на новата норма за вредни емисии Euro-6d-Norm. Фейслифтът на Opel Astra ще може да се поръчва още от лятото на 2019 г., като се очаква цените да останат на нивото на предшественика.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин