Фейслифт за Mustang

Обновената версия на спортния автомобил ще се появи през 2017 г. със спойлер, нов дизайн на светлините и променени брони

2001
2017

Седмото поколение на Mustang дебютира през есента на 2015 г. Сега, само две години по-късно, Ford вече е готов с фейслифт на модела! Ключовата дума при обновената версия е „персонализация“. Вече ще бъдат предлагани 3 нови цвята, 12 различни вида джанти и дори инфотейнмънт система, подлеждаща на индивидуални настройки. Фейслифтът се разпознава по въздухозаборниците в предния капак (който вече не се „издига“ толкова високо) и по леко променените фарове. Мигачите вече не са зад късите светлини, а са като ивици под фаровете. Променената броня със страничните въздуховоди изглежда по-фина, дифузьорът отзад не е в цвета на каросерията, а е черен. В завимост от моторизацията Mustang ще идва с две или с четири ауспухови тръби. Всички LED-светлини са серийни – единствено ако искате диодна техника и във фаровете за мъгла ще трябва да доплатите. Това, което веднага прави впечатление в сравнение с модификацията преди обновяването, е новият спойлер отзад. Надписът GT вече е интегриран в зоната между задните светлини, а не е поставен в отделен „обръч“.

В САЩ с фейслифта Ford вече няма да предлага V6, а само 2,3-литровия EcoBoost и 5-литровия V8 – както досега в Европа. Новост е 10-степенната автоматична трансмисия, но и 6-степенната „ръчка“ остава в програмата. Ново окачване ще осигурява по-добро сцепление, електронно регулируемите амортисьори са опционални.

Повече мощност и по-голям въртящ момент за V8

В интериора са използвани нови материали, ще бъдат достъпни нови тапицерии на седалките и нова централна конзола с омекотени краища за облягане не коленете. Акцентите като дръжки за отваряне на вратите, декоративни лайстни и бленди са издържани в алуминий. Ford предлага Mustang със системата Sync Connect за връзка със смартфон. Посредством приложението FordPass човек може да стартира дистанционно двигателя, както и да отключва/заключва автомобила и да открива позицията му. Съществена новост в списъка с екстри за фейслифта на Mustang е 12-инчов дисплей на арматурното табло, който предлага три режима – Normal, Sport и Race. Освен това има и функция MyMode – при нея колата получава настройки по желание на шофьора, включително и на окачването. Важни за сигурността са системата за предупреждение при сблъсък, системата за следене на дистанцията и системата за следене на лентата. Ford предлага и ауспухова система с клапи, адаптивни амортисьори, заден спойлер и отопление на волана.

Mustang се предлага с два двигателя: 2,3-литровия EcoBoost и 5-литровия V8. Продаваният досега в САЩ атмосферен V6 oтпада. Другите два агрегата обаче са преработени. Ecoboost-моторът при фейслифта идва с по-голям въртящ момент, а V8 – както с повече Нм, така и с повече „коне“. Към момента обаче Ford не разкрива данни за динамиката. Моторизацията ще се разпознава по ауспуховите тръби – Ecoboost има две, а по-мощният V8 – четири.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин