Фейслифт за Mazda 3

Три години след пазарния старт на третото поколение на Mazda 3 производителят ще пусне сериозно обновена версия на модела. При това Mazda 3 ще има не само променена външност


19
юли
2016

Предницата на компактния модел ще бъде обновена, също както и задната броня. Екстериорният дизайн ще има адаптивни LED-основни фарове и LED-фарове за мъгла (от Mazda 6 и Mazda CX-5). Вътрешното пространство ще стане по-висококачествено, ще има и екстри като електрическа паркинг спирачка, отопляем волан и подобрен Head-up-дисплей. Асистентът за аварийно спиране в градски условия ще бъде подпомогнат от нова камера, която ще смени актуалната лазерна техника. Другите екстри са асистент за сигнализация при смяна на пътната лента, система за паркиране и темпомат.

Друга техническа новост при фейслифта на Mazda 3 е „Skyactiv Vehicle Dynamics“. Новата система „G-Vectoring Control“ ще подобри нивото на поведението в завои, стабилността на автомобила, както и комфорта на возене.

Mazda 3 ще продължи да използва познатите ни досега двигатели: три бензинови с мощност 100, 120 и 165 к.с., както и два дизелови със 105 или 150 к.с.

Фейслитът на „японеца“ ще може да се поръчва от есента на 2016 г., а доставките започват в началото на 2017 г.38672_maz_3_16_news_2_big 38672_maz_3_16_news_3_big

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин