Фейслифт за Kuga

След четири години компактният SUV на Ford Kuga ще получи голямо обновление. Новият модел ще бъде показан на автосалона в Женева.

2002
2016

Освен новото оформление на фаровете (опционални мултифункционални ксенонови фарове) и променени задни светлини Kuga ще получи и голямата трапецовидна решетка на радиатора. Предният капак също е с нова форма и ще предпазва пешеходците по-добре при евентуален удар.

Иначе Kuga също приключва с хаоса от бутони в интериора. Арматурното табло е основно преработено, има електронна ръчна спирачка и отопляем волан. Новата инфотейнмънт система SYNC 3 с 8-инчов дисплей ще бъде част и от новата Kuga. В сравнение със своя предшественик системата ще изчислява маршрутите близо десет пъти по-бързо и ще се управлява доста по-лесно.

1,5-литров дизелов агрегат със 120 к.с. ще замени досегашния 2,0-литров мотор със същата мощност. Разходът на гориво на двигателя с намален обем според Ford ще бъде 4,4 л/100 км (с 4х4: 5,2 литра). Също така ще се предлага и 1,5-литров дизелов мотор със 180 к.с., както и  1,5-литров бензинов със 120, 150 или 182 к.с. Ford ще предлага за Kuga асистент за паркиране.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин