/ Фейслифт за Hyundai Elantra N

Фейслифт за Hyundai Elantra N

Hyundai Elantra N е на пазара от 2021 – сега корейците преработиха седана и го направиха значително по-красив!

През 2020 г. Hyundai пусна на пазара седмото поколение на Elantra – само година по-късно се появи и N-версията на седана. Сега корейците представиха фейслифта на Elantra N. Спортната Elantra ще се появи на пазара през 2023 г., но за съжаление не и в Европа.  

На външен вид вдъхновеният от моторните спортове дизайн е подчертан с червени акценти, които красят страничните прагове и задните. Новите акценти контрастират на черните елементи в броните. Черна декоративна лайстна обгръща вентилационните отвори и малката решетка в предницата. Задната броня също е издържана в черно.

Над 270 к.с. въс фейслифта на Elantra N

Elantra N запазва и черния спойлер, дифузьора и двойните ауспухови тъби. 19-цоловите джанти са с нов дизайн и с черно лого N.

По отношение на задвижването шансовете са добри, тъй като Elantra N ще има под капака си 2,0-литровият 4-цилиндров двигател; така данните ще бъдат 276 к.с., 392 Нм максимален въртящ момент. Трансмисията е 6-степенна механична или 8-степенна автоматична, а предаването – предно.

Тази настройка позволява спринт до 100 за 5,3 секунди и максимална скорост от 250 км/ч. Мощното задвижване е комбинирано със специфично за N-моделите окачване и съответните спирачки.

Базовата цена на модела ще е 36.000 долара

Hyundai Elantra N вероятно ще дебютира още през 2023 г. в Китай. В Корея спортната Elantra ще се продава под името Avante N, а в Австралия – под името i30 N Sedan. Цените ще стартират 36.000 долара.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин