Фейслифт за Grand Santa Fe

Hyundai преработи Grand Santa Fe. Сега моделът е удължен с 22 см, разполага с нови асистиращи системи и леко променен дизайн

1207
2016

Hyundai Grand Santa Fe е на пазара от 2013 г. и вече е време моделът да получи фейслифт. Дългият 4,91 м корейски SUV получава нова предница с хексагонална решетка, LED-фарове за мъгла и променена защита за пода. Новост са също 18- и 19-цоловите джанти, LED-стоповете, високите задни светлини за мъгла и защитата на дъното на колата отзад. Базирана на радар система за предупреждение при сблъсък (опция) предпазва от катастрофи и при нужда дори спира колата напълно автоматично. Освен това има и асистент за излизане от паркоместа назад, система от камери с 360-градусов обзор, асистент за дългите светлини, система за автоматично паркиране и навигационна система с услуги TomTom Live (в топнивото на оборудване).

Удълженото Santa Fe предлага място за седем пътници.

Удълженото Santa Fe предлага място за седем пътници.

С удължено с около 10 см междуосие (общо 2,80 м) Grand Santa Fe предлага място за до седем пътници, а багажникът побира 604 литра. Това са със 70 повече, отколкото при стандартната версия. Единствен мотор за „големия кораб“ остава 2,2-литровият дизелов със 197 к.с., автоматичната трансмисия и двойното задвижване са серийни. „Кореецът“ развива максимална скорост 200 км/ч. Като алтернатива на двете отделни „кресла“ за втория ред SUV-ът предлага регулируема по дължина задна седалка. Отзад „макси“ версията се различава от конвенционалната с по-дългите отвори на вратите, по-големия заден прозорец, модифицираната предна част, както и по ауспуховите накрайници. Дюзите на климатика за третия ред места са серийни, също както и ксеноновите фарове, коженият салон, 2-зоновият климатроник, отопляемият кожен волан, аудиосистемата с Bluetooth-връзка, сензорите за светлини и за дъжд, както и камерата за заден ход.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин