Фейслифт за Ford Focus

1410
2021

Ford Focus стартира с нов външен вид и нова техника. AUTO BILD ще ви представи фейслифта на компактния модел от Кьолн.

Началото постави Fiesta, а сега Focus продължава тенденцията. Ford излъсква своята класика след три години за втората половина от живота ѝ. На външен вид фейслифта си личи по значително порасналата радиаторна решетка, която сега е приютила емблемата, и по-тесните фарове. Последното е станало благодарение на серийната LED-техника.

Системата за управление на кокпита е от Mach-E

Срещу доплащане се предлагат и динамични матрични LED-светлини. Фаровете за мъгла са преместени в основните фарове и са отстъпили пространство за създаването на изцяло нов дизайн на решетката, който зависи и от нивото на оборудване. Тук е същото като при Fiesta: в зависимост от желанията на клиента, може да се избира между варианта“Active“, по-елегантната версия „Titanium“ и спортната „ST-Line“ с „X“- или пакета „Vignale“. Отвътре впечатление прави преди всичко огромният, хоризонтален 13,2-инчов монитор с новата система Sync4 от Mustang Mach-E. Оборудването включва базирана на облак навигация, свързана система за гласови команди, както и по-интуитивен потребителски интерфейс. Преработеният кокпит изглежда доста по-прегледно.

Базовият мотор си остава 1.0-литровият 3-цилиндров със 100 к.с., а по-мощните варианти със 125/155 к.с. ще се появят и като мек хибрид с нова 7-степенна автоматична трансмисия. Единственият дизелов агрегат ще бъде 1,6-литровият със 120 к.с. Моделът ще бъде на пазара в началото на 2022 г. като Cool & Connect на цена от 44 500 лв. (за Германия), а ST (280 к.с., само бензин) ще струва 73 000 лв. (Turnier с по 2400 лв. повече). 

ИЗВОД

Както при много други фейслифт-модификации, така и при Focus се питаме: Защо не го пуснахме веднага такъв? С новата предница моделът изглежда значително по-динамично, а отвътре е доста прегледен. При предлаганото място и управляемостта компактният автомобил от Кьолн винаги е бил добър.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин