Фейслифт за най-продавания в България Citroën

1102
2020

Днес Citroën разкрива обновената версия на C3, който от лансирането му в края на 2016 г. до сега надмина 750 000 продажби и се превърна в бестселър на марката на всички пазари.

С модерна визия и отлична конструкция, новият C3 не прилича на нито един друг автомобил от своя сегмент. Той дължи привлекателността си на богатата персонализация и недостижимия комфорт, които предлага.

Новият C3 представя:

 • обновена предна част в която се отличават новият подпис на Citroen и новите LED светлини,
 • по-големи възможности за персонализация с 97 външни комбинации и 3 цвята на покрива, 3 интериора и 2 нови дизайна на джанти,
 • нов дизайн на протекторите Airbump®, които предпазват автомобила в градска среда,
 • ново усещане за комфорт на борда със седалките Advanced Comfort, 12 технологии в помощ на управлението, които улесняват шофирането в ежедневието, като например системата за улеснено паркиране напред и свързаните услуги: Connect Assist, Connect Nav и Connect Play.
 • Благодарение на гамата ефикасни двигатели с вътрешно горене с норма Евро 6, съчетаващи високи динамични показатели с ниско ниво на вредните емисии, автомобилът е удобен както за града, така и за дълъг път;
 • Обновената версия на C3 ще бъде на пазара юни 2020 г.

Новият C3  е модерен и предлага минимум 12 полезни технологии в помощ на управлението, за да гарантира спокойствието на водача.

 • НОВО – СИСТЕМА ЗА УЛЕСНЕНО ПАРКИРАНЕ НАПРЕД: тази система е предназначена да улесни шофирането в града. Тя включва 6 датчика, подпомагащи паркирането напред, които се задействат под формата на звуково предупреждение.
 • СИСТЕМА ЗА ДОСТЪП И ПОТЕГЛЯНЕ „СВОБОДНИ РЪЦЕ“: системата позволява да се заключва/отключва автомобила и да се стартира двигателя му без да се налага да изваждате ключовете от джоба си. Автомобилът разпознава водача си още щом той се доближи до него.
 • ACTIVE SAFETY BRAKE: тази система за внезапно спиране ограничава риска от сблъсък. Тя функционира при скорост над 5 км/ч по отношение както на неподвижни, така и на движещи се предмети и пешеходци. Ако няма реакция от страна на водача след предупреждение за потенциален риск от сблъсък, системата автоматично спира автомобила.
 • ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НУЖДА ОТ „КАФЕ ПАУЗА“: системата предупреждава водача, когато стане време да направи почивка, след два часа непрекъснато шофиране при скорост над 65 км/ч.
 • СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА: тази система преценява степента на бдителност на водача като изчислява отклоненията на траекторията по отношение на маркировката на платното. Тази функция е адаптирана най-вече към скоростните пътища над 65 км/ч.
 • АВТОМАТИЧНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ: тази функция осъществява превключването от дълги светлини на къси и обратно, в зависимост от трафика, когато бъдат засечени други автомобили.
 • КАМЕРА ЗА ЗАДЕН ХОД с датчици, улесняващи паркирането: при превключване на заден ход, камерата позволява да се види на основния екран изгледа зад автомобила. Цветни линии показват близостта до дадено препятствие. Камерата осигурява по-широка видимост, с цел да улесни маневрите.
 • СИСТЕМА ЗА УЛЕСНЕНО ПОТЕГЛЯНЕ ПОД НАКЛОН: тази система улеснява потеглянето под наклон. Тя не позволява нежеланото придвижване на автомобила под наклон, когато е отпуснат педала на спирачката. Системата действа при наклон над 3% като стабилизира автомобила за около 2 секунди.
 •  СИСТЕМА ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ НЕВОЛНО ПРЕСИЧАНЕ НА ОСЕВАТА ЛИНИЯ: тази система следи за намаляване бдителността на водача и намалява риска при моментно невнимание зад волана при скорост над 60 км/ч. Когато автомобилът пресече бялата линия на платното без да е задействан мигача, компютърът на системата задейства предупреждението. Водачът бива предупреден за пресичането на линията, както чрез звукови сигнали, така и визуално.
 • СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА: с помощта на пиктограми в огледалата тази система показва на водача, че в мъртвата точка на видимостта му се намира друг автомобил. Системата функционира на същия принцип като датчиците за заден ход и допринася значително за безопасността на скоростните пътища в града.
 • СИСТЕМА ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ С ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА СКОРОСТ: системата разпознава пътните знаци за ограничение на скоростта и подава тази информация на водача. Тази скорост може да бъде записана като препоръчителна в регулатора-ограничителя на скоростта. Системата функционира при всякаква скорост на автомобила. Тя засича също така и пътни знаци, указващи край на ограничението на скоростта.
 • РЕГУЛАТОР-ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА:фунцията за разпознаване на пътните знаци за препоръчтелната скорост предоставя възможността засечената скорост да бъде зададена в регулатора-ограничителя на скоростта.

Изключително пъргав, благодарение на диаметъра си на завой от 10,7 м, новият Citroën C3 е с дължина 3,99 м и предлага оптимална компакност в града. Той разполага с 5 врати и с 5 места, което го прави практичен, независимо от обстоятелствата. Автомобилът предлага истинско удоволствие от управлението в града, както и характерните качества на автомобил за дълъг път. Новият C3 се адаптира перфектно към всички маршрути, независимо дали са къси или дълги, дали ще заведете децата до спортната им зала или ще заминете за уикенда с приятели.

Автомобилът предлага двигатели от последно поколение с високи динамични показатели, които са ефикасни и с умерен разход на гориво и са хомологирани съобразно еко нормата Евро 6:

– 3-цилиндрови бензинови PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) и 110 (PureTech 110 S&S BVM6)

– или дизелов BlueHDi 100 (BlueHdi 100 S&S BVM5).

И за да предложи още по-голяма гъвкавост и спокойствие зад волана, новият C3 се предлага и с автоматична скоростна кутия EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин