Фейслифтът на Tesla Model X с волан като в самолет


29
ян.
2021

Без да вдига шум и почти тайно Tesla направи фейслифт на Model X. Новите неща са версия Plaid с 1034 к.с. и волан, какъвто досега не сме виждали при серийни автомобили

Model X е на пазара от края на 2015 г. – време е пионерите при електрическите автомобили Tesla да преработят своя голям SUV. Това всъщност се случи без много шум и без прессъобщения. Промените обаче не са никак малки. Първо има нов топмодел „Plaid“ с невероятните 1034 к.с., освен това Model X (както и Model S) разполага с нов волан. Той прилича на средството за управление на боен самолет.

Нов волан и още монитори

Новият волан е доста странен – липсва цялата му горна част, а долната е скосена. Така погледът към дигиталния кокпит е улеснен, Разбира се, ще тестваме новия волан, когато имаме възможност. Опционално се предлага и класическо кормило.

В кокпита има нов 17-инчов централен монитор, както и огромен стъклен покрив. Инфотейнмънт дисплеи има и на втория ред. Отвън фейслифтът си личи по преработената броня и новите 22-цолови джанти.

1034 к.с. и 547 километра пробег

Най-важната новост освен волана е топмоделът „Plaid“. Той притежава 3 електромотора и уникалните 1034 к.с. Така SUV-ът ускорява за 2,6 секунди до темпо 100, а максималната скорост е 262 км/ч. С едно зареждане на батерията Model X Plaid може да измине до 547 километра. Според Tesla тези данни важат за американския модел и могат да се различават малко след пазарния старт. Той от своя страна ще бъде през април. Фейслифтът на Model X вече може да се поръчва на цена от 196 000 лв. за версия с пробег от 580 километра. Model X Plaid струва 232 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин