Фейслифтът на Honda Jazz с базова цена 52 990 лева

2911
2023

В началото на годината дебютира и фейслифтът на Honda Jazz, който е на българския пазар от пролетта. В гамата му влезе и новото ниво на оборудване Advance Sport, външният дизайн бе освежен с промяна в радиаторната решетка, която вече е тип „пчелна пита“. Малкият и функционален модел на Honda се сдоби и с нови джанти от алуминиева сплав. Вариантът Crosstar e с променени бордово табло и тапицерия на седалките.

Задвижващият електромотор е получил допълнителна порция от 10 кВт (14 к.с.) мощност и така стойността ѝ достига до 90 кВт (122 к.с.). Този, с функции на генератор, е с увеличена с 8 кВт мощност, като максимумът ѝ достига до 78 кВт (106 к.с.). 1,5-литровият бензинов двигател също печели допълнителна доза от 7 кВт и вече предлага максимум от 79 кВт (107 к.с.). Въртящият момент остава 131 Нм. Високоенергийната хибридна система на Honda отделя едва 102 г/км емисии от CO2 (106 г/км при ниво Advance Sport).

Новото ниво на оборудване Advance Sport e и с ексклузивен цвят Urban Gray, с уникално покритие на предната броня, спортна броня, блестящи черни странични огледала, както и 16-инчови колела. Седалките му са тапицирани с комбинация от сива екокожа и черен синтетичен велур, а новият 3-спицев волан, централният подлакътник и панелите на вратата са декорирани с контрастен жълт шев.

В унисон с желанието на клиентите всички версии на Jazz e:HEV вече са способни да теглят до 500 кг под формата на малко ремарке или багажник за колело. Пакетът за безопасност Honda Sensing e обогатен с помощта на още по-широкообхватна камера с още по-висока разделителна способност. Jazz вече „разпознава“ граничния край на пътя без бордюри или крайпътна маркировка. Асистентът за движение при задръстване вече функционира още от нулева скорост. Фейслифтът на Honda Jazz ще бъде предлаган на базова цена 52 990 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин