Фейслифтът на А8 – с дигитални светлини

0211
2021

След четири години дойде време за фейслифт на Audi A8. Освен новите фарове има и нов външен вид. AUTO BILD ще ви даде информация!

Audi направи фейслифт на своя флагман A8 на сбогуване. Класически наследник на модела с двигател с вътрешно горене няма да има и затова в Инголщадт се стараят направят подобаващо изпращане на своя досегашен флагман. Цената на луксозното Audi стартира от около 199 000 лв. Ако разполагате с поне такава сума, то можете да поръчате модела от декември 2021 г. – тогава е пазараният старт на фейслифта на А8.

Audi обновява сдържано външността на А8

За да може последната поява на дългата 5,19 метра лимузина да стане по подобаващ начин, инженерите са монтирали на Audi нови дигитални матрични LED светлини. Всъщност това е видеобиймър, който с над един милион миниатюрни пиксела разстила „светлинен килим” пред автомобила. И естествено напасва светлините значително по-добре в сравнение с досега към пътната ситуация. Това светлинно шоу за през нощта струва допълнително в новото A8.

Особено удобна в дългата си версия

По желание се предлага система за задни завиващи колела (серийна в S8) и активно окачване, като системите реагират в зависимост от ситуацията на пътя. Във вътрешното пространство има промяна на цветовете: преди цветът коняк бе запазен само за клиентите на Audi Exclusive. Кулминацията в покритата с кожена тапицерия „луксозна спалня” е задната дясна седалка.

В по-дългата с 13 сантиметра база на модела тя е оборудвана с функция за спане и масаж. С Audi A8 L Hoch баварците пускат с фейслифта на модела още по-сериозен конкурент на Maybach с допълнителен лукс, като този луксозен модел е само за китайския пазар.

По-голяма мощност за A8 като PHEV

При моторизациите няма промени в сравнение с преди фейслифта. Предлагат се по един V6 като бензинов (340 к.с.) и дизелов (286 к.с.), освен това един V8 с две различни степени на мощността (460 к.с. в A8, 571 к.с. в S8), както и Plug-in хибрид с малко по-голям мощност от досегашната (462 вместо 449 к.с.). Трансмисията винаги е 8-степенна автоматична.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин