Фарове с вграден лидар, радар и камера


31
дек.
2018

Magneti Marelli ще представи на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас третото поколение на Smart Corner. Зад това наименование се крие комплект предни и задни светлини, които интегрират в себе си всичко необходимо за автономното придвижване. Освен традиционните LED-модули за осветяване на пътя иновативните фарове разполагат с радар, лидар и камери, които (в комплект със стоповете) позволяват 360-градусов обзор около автомобила. Идеята на италианците е с новите светлини, които интегрират всички необходими сензори, да бъде намалена общата цена на елементите за автономно шофиране, както и теглото им.

Още по темата

Card image cap
Krupp Titan: гигант с две сърца

11
дек.
2017

Звучи като шега, но е истина - звъкът от двигателя на този камион наистина звучи като "кроп-кроп-кроп"... В началото на 50-те години Krupp Titan е не само единственото товарно возило, способно да произнася името си, а и своеобразен еквивалент на представителната лимузина Mercedes 300 "Аденауер" в кръговете на транспортните фирми в следвоенна Германия.

Card image cap
Muscle Cars се дънят на краштестове

26
май
2016

В тестове за сигурност Chevy Camaro, Dodge Challenger и Ford Mustang демонстрират сериозна слабост. Т.нар. Small Overlap Crash завършва с незадоволителни резултати

Card image cap
SMSмърт

19
юли
2019

Card image cap

В последния брой:

Архив >